Programok

2016.10.10. 11:42

Programok, rendezvények Fejér megyében október 10-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények október 10-től. Böngésszen és válogasson!

Munkatársainktól

Október 23.

Ünnepi megemlékezés Iváncsán

Iváncsa - Az önkormányzat október 23-án (vasárnap) 16 órakor az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának tiszteletére rendez ünnepi megemlékezést a faluházban. Az ünnepi műsoron fellép a dunaújvárosi Vasas Néptáncegyüttes, illetve Mészáros János Elek is.

Október 22.

Élményszüret a Gasztrosétányon

Etyek - Október 22-től 23-ig 10.00 órától nyitott pincékkel és ínycsiklandó ételekkel várja vendégeit a Gasztrosétány. A szüret zárásaként a legnemesebb borok mellett mustot, murcit és már újbort is lehet kóstolni.

A Prospero előadásai

Székesfehérvár - A Prospero Színkör korábbi, sikeres előadásai közül október 22-én, 19 órakor Guy Foissy: Két páros című darabját láthatják a nézők a Kisfaludi Közösségi Házban. A hónap utolsó hétvégéjén sorra kerülő 5. Paál István Fesztiválon pedig két új bemutatóval is jelentkeznek A Szabadművelődés Házában. Október 29-én, szombatan, 9 órakor Jean Genet: Cselédek című művét, október 30-án vasárnap, 17.15-kor pedig Nóti-kabarét adnak elő.

Október 21.

Szentes Ottokár a Pelikánban

Székesfehérvár - Szentes Ottokár képzőművész munkáiból rendeznek kiállítást a Pelikán Galériában. A tárlatot október 21-én, pénteken 18 órakor Hermann Júlia művészettörténész nyitja meg. A kiállítás november 18-áig tekinthető meg, keddtől péntekig 10-től 18 óráig.

Október 16.

Újraélesztés világnapja Székesfehérváron is

Székesfehérvár - Október 16-án, vasárnap, az Újraélesztés Világnapján az Országos Mentőszolgálat Székesfehérvári Mentőállomása megnyitja kapuját a lakosság előtt. Az érdeklődő felnőttek és gyerekek 9 és 17 óra között érkezve rövid és gyakorlatias újraélesztés-oktatásban vehetnek részt. Az ezen a napon országszerte megvalósuló program célja, hogy minél többen megtanulják az életmentés legegyszerűbb mozdulatait, és a szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy a vészhelyzet felismerése, a gyors segélyhívás és az azonnali elsősegély életeket menthet. Látogasson el családjával a mentőkhöz, legyen Ön is Életmentő!

Október 14.

Családok programja

Székesfehérvár - A hét vége ismét a gyermekes, vagy gyermekre váró családoké. Péntektől Babahordozó hét kezdődik. Az Alba Babahordozó Egyesület, a nemzetközi eseményhez csatlakozva, újra megszervezi október 14-16. között a Babahordozó hetet A Szabadművelődés Házában. A rendezvény felvezetése egy hétfői invitáló séta a belvárosban, fél 10-től. A megnyitó pénteken 9.15-kor lesz, ezután sorra jönnek az előadások hordozásról, mozgásfejlődésről, párkapcsolatról, és gyakorlati foglalkozások - például jóga, babajelnyelv - is lesznek. Szombaton fél 10-től folytatódik a rendezvény, aznap szó lesz a szülésről többféle megközelítésből, és kismamatornán is részt lehet venni. Vasárnap további előadások, Ringató foglalkozás, meditáció is várja az érdeklődőket.

Hatvan év emlékei

Székesfehérvár - Az elmúlt 60 év emlékei a helyismeretben címmel a Fejér megyei gyűjteményt mutatják be a Vörösmarty Mihály Könyvtár helyismereti csoportjánál. A kiállítás november 11-éig tekinthető meg.

Hadtörténeti műhely

Székesfehérvár - Fehérvári hadtörténeti műhely címmel indít sorozatot a Tarsoly Ifjúságért Egyesület ma 15 órától a Fő utca 3. szám alatti épületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!