Programok

2015.08.09. 11:38

Programok, rendezvények Fejér megyében augusztus 10-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények augusztus 10-től. Böngésszen, és válogasson!

AUGUSZTUS 22.

Városnap: bő a kínálat

Rácalmás – A település önkormányzata augusztus 22-én rendezi meg az idei Városnapot.

Rácalmás Városnapja minden évben jeles eseménynek számít a környéken. Az idei rendezvényt a színpadi programokon kívül vadászati és természetfotó kiállítás, vadételek főzőversenye színesíti – az utóbbira várják a családok, baráti társaságok jelentkezését! A programnak a Jankovich-kúria ad helyet augusztus 22-én, szombaton. Fellép a rácalmási Napsugár Asszonykórus és a Barina Táncegyüttes. Sztárvendég pedig a Korda házaspár, Radics Gigi, valamint az EDDA.

 

AUGUSZTUS 21.

Ikertalálkozót szerveznek

Ercsi – Augusztus 21-én rendezik meg a XV. Országos Ikertalálkozót az ercsi Duna-parton. A gyülekezés a művelődési háznál lesz 8-9.30 között, majd a mazsorettes levonulás után a Duna-parton 10 órakor lesz az ünnepélyes megnyitó, s ott eléneklik az ikerindulót. A délelőtt folyamán még lesz iker „Ki mit tud?” és ikerökörködés. Az iker szépségversenyre 16 órától kerül sor. A nap folyamán végig színpadi produkciók szórakoztatják az érdeklődőket, egészen estig.

Minifesztivál augusztusban

Dunaújváros – Augusztus 21-én ingyenes rap és hip-hop rendezvény nyitja meg kapuit a dunaújvárosi szabadstrandon. Strandbüfével, sörsátorral, strandsportokkal, és egész napos zenei programokkal várnak minden látogatót. A fellépők között lesz például DSP, Ayahuaska de a dunaújvárosi büszkeség, a BeatKOHO zenekar is.

Az Adonyi Városi Napok

Adony - Az Adonyi Városi Napok programja augusztus 20-án 18 órakor az ünnepi műsorral kezdődik. Beszédet mond Ronyecz Péterpolgármester, közreműködik a Gyöngyvirág női kar és a táncegyüttes. 19.30 tól a szilágycsehi diákszínjátszó csoport díszelőadására kerül sor, a tűzijáték 21 órakor kezdődik. Másnap 19 órakor az Ismerős Arcok ad koncertet, míg szombaton 20 órától Péterfy Bori és a Love Band. 21 órakor utcabál kezdődik.

 

AUGUSZTUS 19.

Négy napos lesz az idei augusztális a városban

Dunaújváros – Az idei augusztus 20-i ünnep hosszú hétvége lesz, így négy napos, gazdag programkínálatból válogathatunk. Részletek itt

Huszadika a fúvósokkal

Dunaújváros - Négynapos kavalkád lesz a városban az augusztus huszadikai ünnephez kapcsolódóan. Már csütörtökön, augusztus 19-én a fúvósok és mazsorettek találkozója nyitja a rendezvénysorozatot, pénteken augusztális a Szalki-szigeten, ahol koncertekkel folytadik a program szombaton. Vasárnap, augusztus 22-én pentelei Szent István ünnepre várják a vendégeket a Pentele Klubházba.

Születésnap Velencén

Velence - Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Velence Város Születésnapi Vigasság című programra, melyet augusztus 19-20-án rendeznek meg a Velence Korzó és Szabadstrandon, továbbá a Wenckheim kastély házasságkötő termében.

 

AUGUSZTUS 18.

A stílusok jóízű, fülbemászó keveréke

Székesfehérvár – A Gringó Sztár is fellép a megyeszékhelyen, a Királyi Napok keretében a Zichy Színpadon láthatjuk műsorukat augusztus 18-án, este nyolc órától. Geszti Péter a legendás Rapülők és a Jazz+Az után egy újabb friss zenei formációt hozott össze. és két gyönyörű hangú énekesnője mellett további profi zenészek alkotják a Gringo Sztár zenekart. Az együttes egyfajta „kozmopuritán” popzenét játszik, ami reggae, jazz, rap, pop, ska és balkáni népzene egyvelegéből áll össze. A dalok így sokszínűek, egy valami mégis közös bennük: a vidám, nyári hangulatú dallamok.

Katona-zenekari találkozó

Székesfehérvár Harmadszor rendezik meg a magyar katonazene történetének kiemelkedő alakjáról elnevezett Fricsay Richard Regionális Katonazenekari Találkozót augusztus 18-án a megyeszékhelyen. A Székesfehérvári helyőrségi Zenekar vendége ezúttal a szolnoki és a veszprémi légierő, illetve a kaposvári helyőrségi zenekar lesz A találkozón látványos produkciókat, szakalaki bemutatókat láthat majd a közönség, és természetesen nem marad el a hagyományos összevont koncert sem, a százfős együttes különlegességet ígér a vendégeknek.

AUGUSZTUS 15.

Snecifogó verseny

Kisapostag - A Kisapostagi Duna Sport Egyesület horgász szakosztálya nyílt snecifogó versenyt rendez augusztus 15-én, a halászléfőző verseny napján. A verseny helye a Bárka vendéglő alatti sóderos strand lesz. Az ingyenes versenyre bárki jelentkezhet, horgászengedély nem szükséges. A részvételi szándékot előre lehet jelezni a 20/941-5070-ás telefonszámon, vagy a Panoráma u. 24. szám alatt.

Falunap

Baracs – A település kétnapos falunapi rendezvényén különlegesség is várható: szobrot és parkot is avatnak.

A jövő hét vége a kikapcsolódás és a felhőtlen jókedv jegyében telik majd Baracson. Augusztus 14-én kezdődnek a település hagyományos falunapjának első programjai. 16 órától az iskola udvarán felállított színpadnál kiállítás és népdalkörök találkozója nyitja a rendezvénysorozatot. A másnapi központi rendezvény bőségesen kínál programot a látogatóknak: augusztus 15-én, szombaton új helyszín a Park (Liget sor) ad otthont a folytatásnak. 16 órától a Székely Mesepódium gyerekműsora, 17 órától Varga Feri és Balássy Betti fellépése, 17.45-től pedig a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola néptáncosai szórakoztatják a közönséget. Fontos pillanatok következnek 17.30-tól: ünnepélyes keretek között felavatják Baracs vezér szobrát. Az ünnepi beszédek után a Baracsi Barátság Nyugdíjas Egyesület Dalkörének műsora lesz látható, hallható. Este fél nyolctól a Szomszédnéni Produkciós Iroda bemutatkozása Children Of Distance koncertje, 21 órától tűzijáték, majd Gold Band, valamint a Sárkánybál zárja a baracsiak falunapját.

Vásári hangulatban

Székesfehérvár – Feltámad és három napra ismét a belvárosba költözik a középkor világa. Az élő skanzent az ott zajló középkori életet is megpróbálja rekonstruálni.

A Városház téri piaci forgatag augusztus 15-17-e között várja a vendégeket. Tíz órától közösségformáló játékok, fél 11-től középkori játékok, piaci perpatvar, 11-től kakas-ütő játék a Szárnyas Sárkányokkal, 11.30-tól Fehérvári Erzsébet boszorkánybáb-kiállítása, 12-től jóslás, 12.30 -tól boszorkányüldözés, vallatás szemtanúja lehet, aki erre jár. Délután Könyves Kálmán korából mutatnak élőképeket a játszók, fél négykor Boszorkányok pedig nincsenek címmel kezdődik bábjáték, majd fél öttől a bírói ítéleteket „hajtják végre”, este hatkor pedig Boszorkányszabadítás címmel az Afrodité Táncegyüttes előadása lesz látható annak örömére, hogy megszűnt a boszorkányégetés. Az idei forgatag újdonsága, hogy a vendégek akár be is öltözhetnek: a gúnyakölcsönzőben középkori viseleteket kaphatnak, a korhű hajviselet elkészítésében segítenek a játszók! Egész napos kísérőprogram a belvárosban a középkori térzene a Musica Historica és a Sub Rosa régizenei együttessel.

A Rác utcában a kézművesek várják az érdeklődőket 10 és 18 óra között: bemutatják a fazekasság történeti korszakait, a Fejér megyei hagyományokat, a mesterség ókori és újkori fortélyait. A foglalkozásokon és az egész napos, színes kirakodóvásárban megismerkedhetnek a szövés, fonás, sallangkészítés, éremverés, gyöngyfűzés, fafaragás, csuhézás, csipkeverés, papírmerítés és bőrözés technikáival is.

A Rác utca és a Halász utca közti füves területen középkori bemutatók, lovas programok, fegyvermustra kínál izgalmas elfoglaltságot 10-18 óráig. A várjátszóban az ifjakat célba lövés, vívás és sárkányviadal, a Tündérkert Labirintusban a kis királylányokat kincskeresés várja. Fellép a Bandiera zászlóforgató csoport, a Csőszi Történelmi, Haditorna és Hagyományőrző, a Borostyánkő, a Fehérvári Hagyományőrző Íjász és a Fehérvári Huszárok Egyesülete is.

Vikingek táncoltatják a népet

Zámoly – 1982-ben négy jó barát alakította meg a Viking zenekart. Honlapjukon azt írják, a hangszerekhez való kötődés volt az első közös pontjuk, és a zenekar felállásában is hamar megegyeztek, aztán néhány humorral és vidámsággal töltött óra után pedig megszületett a Viking zenekar név is. A zámolyi falunapokon lépnek fel augusztus 15-én szombaton. Utánuk Sipos F. Tamás lép színpadra.

Szombaton a Hooligans vendégeskedik Agárdon

Agárd – Most hétvégén két homlokegyenest különböző műfajt képviselő fellépő szerepel az Agárdi Popstrand programjában.

A 39. Agárdi Popstrand eddig is remek koncertekkel jelentkezett a nyár folyamán, ezúttal augusztus 15-én, szombaton előbb az X-Faktorból megismert Vastag Tamás lép színpadra a Sunny Dance Band-del karöltve. A lágyabb dallamokat képviselő csapat koncertje 20 órakor kezdődik, majd őket követi 21 órától a Hooligans együttes zúzósnak ígérkező koncertje. Fellépésük után – ahogy már megszokhattuk – a dance beach party hajnalig várja a bulizni vágyókat.

Úrhida-napok: csülökfesztivál és veteránautó-kiállítás

Úrhida – Az Úrhida-napok slágere idén is a csülökfesztivál, melyet már tizedik alkalommal rendeznek meg augusztus 15-én a szabadidő- parkban. A nagyszabású főzőcskére családi csapatok, baráti társaságok jelentkezését várják; a főzőverseny bevételét az ukrajnai gyermekek magyarországi üdültetésére fordítják. A péntek esti nyitányon az EVM rockzenekar koncertezik és Dj Gömbee pörgeti a diszkót. Szombaton, a kispályás futballtornán a település vándorkupájáért mérkőznek a csapatok, megnyitják a veteránautó- és veteránmotor-kiállítást, a rendezvénysátorban kistérségi nyugdíjas-találkozót tartanak, és szórakoztató műsorok zajlanak. Fellép Ihos József humorista, Boka és a Klikk, este L. L. Junior mulattat. Vasárnap regionális póniminősítő-versenyt rendeznek.

Csülökfesztivál, veteránautók

Úrhida - Az Úrhida-napok slágere idén is a csülökfesztivál, melyet már tizedik alkalommal rendeznek meg augusztus 15-én a szabadidőparkban. A főzőverseny bevételét az ukrajnai gyermekek magyarországi üdültetésére fordítják. Szombaton kispályás futballtornával nyitnak, veteránautók és veteránmotorok parádéznak, kistérségi nyugdíjas-találkozót tartanak, szórakoztató műsorok zajlanak. Fellép Ihos József humorista, Boka és a Klikk, este L. L. Junior mulattat.

Vadásznap - Alap

Szombat, 10 óra: Fejér Megyei Vadásznap a Kazsoki-tanyán, fővédnök Simon László kormánymegbízott. Kürtösök köszöntője. Vadásznapi őzbak terítékre kísérése. Vadételek főzőversenye. Kézműves kirakodó vásár, vadász-bazár. Ünnepi köszöntők, megnyitó. 10.45 óra: Kitüntetések, díjak átadása. Koszorúzás az emlékfalnál. Trófeamustra, Sturcz Tímea festmény-kiállítása. Madarak és fák, rajzkiállítás. Koronglövő-bajnokság, íjászat. Pónilovaglás gyerekeknek. 11.15 óra: Hubertus-mise. 11.45 óra: Huszár bemutató, vadászhintózás. Kutya bemutató. 12.30 óra: Vadászebéd. Jó ebédhez szól a nóta – Mészáros János Elek. 14 óra: Zenés, táncos műsorok – Bíró Kriszta, Black Horse Country Club, Ten Dance, Mezőföld Népi Együttes. 16 óra: Dolly Roll. 18 óra: Irigy Hónaljmirigy. 19 óra: Shadows 64 Memorial Band. 20 óra: Szabadtéri bál a Koncz zenekarral.

Hagyományőrző - Mezőszilas

Szombat, 9.10 óra: Hagyományőrző falunap és Elszármazottak találkozója a sportpályán. 9.30 óra: Régi idők focija, korabeli szerelésben, klottgatyában, mezítláb, rongylabdával. Gyermekprogramok. Őstermelők, kézművesek. 10 óra: Megnyitó. 10.10 óra: Aratással kapcsolatos eszközök, tárgyak, fotográfiák mustrája. Az egykori településrészek – Aszeg, Főszeg, Kíszeg – jelenkori csapatainak bemutatója. 11.30 óra: Ebéd. 13 óra: Légpuskás célba lövés. Terc, sakk, malom. 14 óra: Településrészi válogatott versenyek. Aratáshoz kapcsolódó felvonulás korabeli ruhában és eszközökkel, szalmabála-pakolás, bálagurítás, búzamerés, vízhordás, gólyalábazás, kötélhúzás. 17 óra: Interoperett, Egri József és Keszler Éva. 18 óra: Táncbemutató, Németh László Kulturális és Ifjúsági Egyesület. 19.15 óra: Eredményhirdetés, közös vacsora. 20.15 óra: Szabó Ricsi (X-faktor). 21 óra: Aratóbál, közben 22 óra: Tűzijáték.

Falunap - Tác

Szombat, 9 óra: Táci falunap a sportpályán. Futballtorna. Főzőcske. Kreatív sarok, gyermekprogramok. 11 óra: Motoros kiállítás és felvonulás. 12 óra: Falunapi ebéd. 14 óra: Szórakoztató programok, zene és tánc. 15 óra: Tác legerősebb embere verseny. 16.45 óra: Iringó Néptánc Egyesület. 17 óra: Vastag Csaba-koncert. 18.10 óra: A sportpálya világítás-fejlesztésének ünnepélyes átadása. 19.15 óra: Coco Loco. 21 óra: Tűzijáték. 21.20 óra: Utcabál.

20 éve, a színpadon is

Székesfehérvár – Polyák Lilla és Homonnay Zsolt neve házasságuk, munkájuk kapcsán is összefonódott, bár mindkettőjük egyénileg is építi saját karrierjét. (Gondoljunk csak Polyák Lilla Ecset és vászon című dalára.)Ezúttal azonban egy párként láthatjuk őket, ha kilátogatunk a Székesfehérvári Királyi Napokra augusztus 15-én, (szombaton). A két gyermekes szülők előadását este nyolc órától hallgathatják a Zichy színpadon. Jó szórakozást kívánunk!

 

AUGUSZTUS 14.

Kitűnő előadók koncertjei a Zichy színpadon

Székesfehérvár - Augusztus 14-én, pénteken 20.30 órakor ünnepélyes keretek között nynyílik meg ünnepélyesen Királyi napok tíznapos programsorozata, amelyhez számtalan rendezvény kapcsolódik. Nagyszerű előadók koncertjével is várják a közönséget a Zichy színpadon. Augusztus 14-én 21.10 órakor Burján Orsi és a Pálinkálom lép fel, 22.30 órakor kezdődik Caramel zenekari koncertje.

Jótékonysági börze

Velence - A Velencei nagycsaládosok és rászoruló családok klubja jótékonysági börzét szervez a Közössági Házban, az iskolakezdés megkönnyítésére. A börzén augusztus 14-ig bárki vásárolhat, a bevételt a klub tagjainak támogatására fordítja.

Zenei kuriózum a Petőfi-ligetben

Dunaújváros – Kivételes produkciónak lehetnek szem- és fültaúi, akik pénteken ellátogatnak a Művész Presszó következő koncertjére.

A „Pecek” Lakatos duó egyike Lakatos Krisztián, aki nagybőbőn és basszusgitáron játszik, nem is akárhogyan...! A duó másik „fele”, azaz Lakatos András a dobok mögött foglal helyet.

A „Pecek” Lakatos duót két fiatal, lenyűgözően tehetséges zenész alkotja, akik a magyar jazz egyik leghíresebb zenész dinasztiájának tagjai. A duó idősebbik tagja, András számos jazz-formáció tagja, nem mellesleg pedig a Magyar Rádió Kovács Gyula Jazzdob Tehetségkutató Versenyének győztese. De Krisztián tehetsége is kimagasló, aki szinte varázsol nagybőgőjén és már 2004-ben maradandó élményt szerzett a Londoni Jazz Fesztivál résztvevői számára, amikor káprázatos produkcióval lépett színpadra.

A városunkban „állomásozó” színvonalas, jazz szcénában igazi kuriózumnak számító duó-koncert augusztus 14-én, pénteken 21 órakor kezdődik a Petőfi-ligetben, a Művész Presszó teraszán. Figyelem: z egyedi hangzásvilág és a különös zenei élmény garantált!

Fények, hangok

Székesfehérvár – Pénteken kezdődnek a Királyi napok a megyeszékhelyen. A hétvége minden napjára jut tartalmas program.

Pénteken este fél kilenckor a Fő utca a Fény utcájává alakul. Aki esténként erre sétál, Könyves Kálmán királyról olvashat a falakra vetített képek alatt. Könyves Kálmán a főszereplője az idei szertartásjátéknak: Egyed Attila, Száraz Dénes, Blaskó Péter, Mihályi Győző, Tűzkő Sándor, Lábodi Ádám, Törőcsik Franciska, Kerkay Rita és közel kétszáz közreműködő lép augusztus 15-én és 16-án a Nagyboldogasszony-bazilika romjai fölé épülő szabadtéri színpadra este kilenc órai kezdettel. „Úgy gondolom, a magánéleti konfliktusok ismerete még jobban felértékeli azt az emberi nagyságot, amellyel Kálmán rendelkezett, hogy az elődeihez méltóan vezethesse az országot. A Szertartásjátékban érzékeltetjük az országépítő munkájának monumentális mértét és a terhes magánélet gyötrelmeit” – mondta a darab kapcsán a rendező, Szikora János.

A játékban szereplő óriásbábokkal a hétvégén többször is találkozhat a nézelődő. Tíz és este hét óra között a Városház téren, a Bartók Béla téren, a Mátyás király-emlékműnél és az Országzászló téren lesz látható a 13 óriásbáb: Könyves Kálmán, Álmos herceg, Szent László, I. Géza, Salamon, Adelhaid, Piroska, Szent István, Gizella, Szent Imre és Asztrik püspök, Géza fejedelem és Sarolt. A közel öt méter magas királyi alakok minden nap gólyalábasok és zenészek kíséretében indulnak el a Fő utcán át a Zichy Színpedig a 14 és 17.30 órakor kezdődő találkozójukra.

A Királyi napokon a könnyűzene is szerepet kap: a Zichy színpadon pénteken Caramel lép fel, szombaton Polyák Lilla és Homonnay Zsolt operett-musical estje következik, vasárnap pedig Ferenczi György és a Rackajamjátszik. A koncertek este nyolckor kezdődnek.

Hihetetlen hang és lélek

A Székesfehérvári Koronázási Napok égisze alatt lép fel a Zichy színpadon Molnár Ferenc Caramel, az egykori Megasztár nyertes, akinek karrierje azóta is felfelé ível. A 2004-es sikere után szinte azonnal rálelt egyéni stílusára, Lélekdonor és Jelenés című számát majdhogynem mindenki ismeri, ahogy az albumok is nagy sikert arattak. A rendkívüli alázatáról és hihetetlen hangjáról ismert Caramel koncertje ma este kezdődik, fél tizenegykor.

 

AUGUSZTUS 13.

Fejér megyei őstermelők és kézművesek portékái

Székesfehérvár - Ismét megyei kézműves és őstermelői vásárba invitálja az érdeklődőket a Fejér megyei Civil Információs Centrum, augusztus 13-án, csütörtökön 15 órakor. Minden hónapban újabbnál újabb árusok érkeznek saját készítésű portékáikkal a Fehérvári Civil Központ előtti térre: ezúttal kürtős kalács, kávé-különlegességek, táci pálinkakóstoló, cecei paprika, padlizsán, csemegekukorica és mézédes dinnye várja a közönséget, persze, a már megszokott ékszerek, ajándéktárgyak, szappanok, sütemények mellett.

 

AUGUSZTUS 12.

Summerfest a szomszédban

Százhalombatta – A városban augusztus 12 és 22 között ismét megrendezik a Summerfest Nemzetközi Folkórfesztivált és Népművészeti Vásárt. A XXII. fesztiválra 18 országból érkeznek résztvevők. Valószínűleg néhány vendég együttes idén is ellátogat majd Ercsibe, amint azt a korábbi években tették.

Könyvbemutató: énekek Szent István tiszteletére

Székesfehérvár - A Szent István Művelődési Házban augusztus 12-én, szerdán 17 órakor kezdődik az Énekek Szent István király tiszteletére című könyv bemutatója. Ez a rendezvény kapcsolódik Királyi napok programsorozatához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!