Programok

2015.06.23. 13:09

Szőlős Pákozd - Gasztrotalálkozó szombaton

Pákozd - Szombaton 10 órakor a halfőző nap megnyitójával kezdődik a Szőlős Pákozd Gasztro-találkozó a Hősök terén

dr. Szabó Zoltán

A nagyközség által szervezett hagyományteremtő rendezvényen bárki részt vehet, akinek birtokában van a halfőzés tudománya, a bogrács és a belevaló konyhakész alapanyag. Az elkészített ételeket két kategóriában értékelik majd a hozzáértő zsűri jóvoltából: halászlevek, valamint egyéb halételek, de emellett különdíjakat is felajánlanak a szervezők.

Június 26-án, pénteken borászati szakmai nappal kezdődik el Szőlős Pákozd Gasztro-találkozó. Az esemény keretében a pákozdi Lics Pincészetben, illetve az agárdi L. Simon Borászatban tartanak birtokszemlét a szakmai napon megjelenteknek. Ezt követően a határon túlról érkező borászoknak nyílik lehetőségük a bemutatkozásra. A borászati szakmai nap a Pákozdon szervezett konzultációval zárul.

A nagyközönség és a főzőcsapatok számára az esemény fő napja szombaton, június 27-én lesz. A főzés a rendezvény megnyitását követően szombaton délelőtt 10 órakor, az egy időben történő tűzgyújtással kezdődik el, és addig tart, míg az ételek el nem készülnek. A főzőhelyet reggel 8 órától foglalhatják el a csapatok. Aki egynél több ételt szeretne elkészíteni, a jelentkezési lapon kell feltüntetnie, hogy több tűztálcát kér. A szervezők kérik a résztvevőket, hogy a főzés, továbbá a tűzgyújtás előkészületeit a rendezvény megnyitását megelőzően kezdjék el. A gasztronómiai program hivatalos megnyitója után a HM Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők.

A finomságok elkészítése közben számos kulturális és hagyományőrző kísérőprogramon érezhetik jól magukat a megjelentek a találkozón. A halfőző versenyen kívül a Pákozdi Művelődési Házban és annak udvarán horgászcikk börzével és vásárral, a nádaratás eszközeinek, továbbá a nádból készült termékek bemutatójával, illetve kézműves kirakodóvásárral is kedveskednek az érdeklődőknek. A szombati nap egyik különlegessége lesz a határon túli borok találkozója. A rendezvény szervezői a legkisebbekről sem feledkeztek meg: játszóház, arcfestés és a legkülönfélébb kézműves foglalkozások várják a gyermekeket.

Az eredményhirdetés után a minél jobb hangulat érdekében a Bakator zenekar és Fenyő Miklós is fellép a Szőlős Pákozd Gasztro-találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!