Programok

2015.03.13. 17:45

Programok a forradalom évfordulóján

Az 1848 /1849-es forradalom és szabadságharc évfordulójára emlékeznek megyeszerte. Az alábbiakban a március 15-ei, vasárnapi programokat közöljük.

Munkatársainktól

Bicske, 11 óra: Ünnepség a Petőfi művelődési központban. Beszédet mond Bálint Istvánné alpolgármester. A műsor után koszorúzás a
Kossuth-szobornál.

Csákvár, 10 óra: Istentisztelet a református templomban. Koszorúzás Kovács Mihály 1848-as honvéd tizedes emléktáblájánál. 11 óra: A Csángó egyesület ünnepi műsora a templomkertben.

Csór, 15 óra: Az országos élőlánc részeseiként a Nemzeti dal közös eléneklése a Fő téri Petőfi-szobornál. Koszorúzás a megemlékezés végén.

Enying, 14.55 óra: Megemlékezés az 1848-as emlékkőnél. A Nemzeti dal közös elszavalása. Koszorúzás. 15.30 óra: Ünnepi műsor
a művelődési házban. Köszöntőt mond Viplak Tibor polgármester.

Hantos, 15 óra: Megemlékezés a művelődési házban.

Igar, 15 óra: Ünnepi megemlékezés és műsor a községháza előtti emlékműnél.

Kisláng, 18 óra: Ünnepi műsor és megemlékezés a
Petőfi-szobornál.

Kőszárhegy, 10 óra: Ünnepi megemlékezés a művelődési házban.

Lepsény, 10.30 óra: Ünnepi megemlékezés a Fekete István Általános Iskola tornatermében, koszorúzás a kopjafánál, valamint a Nemzetőr-emlékműnél.

Lovasberény, 15 óra: A Kossuth utcai hősi emlékműnél a Nemzeti dal közös elszavalása. Köszöntőt mond Szili Miklós polgármester. Az ünnepet koszorúzással zárják.

Martonvásár, 9.30 óra: Megemlékezés a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. Az ünnepségen zászlófelvonás. Köszöntőt mond Kunos Tamás, Kossuth-díjas zenész. Előadják műsorukat Süvegemen nemzeti szín rózsa címmel a Beethoven Általános Iskola tanulói.

Mezőszentgyörgy, 15 óra: A megemlékezésen közösen szavalják el a Nemzeti dalt az 1848-as emlékműnél.

Pákozd, 10 óra: Folytatódnak a hadtörténelmi gyermekprogramok délután 3 óráig a Katonai Emlékparkban.

Pátka, 10.48 óra: Köszöntő és koszorúzás az emléktáblánál. Utána megkezdődik az ünnepi műsor.

Pázmánd, 11 óra: Ünnepség a Hét Forrás Művelődési Házban. 15 óra: Megemlékezés a kopjafánál. Beszédet mond Zámbóné Vajda Adrienn alpolgármester.

Polgárdi, 15 óra: Élőlánc az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc hőseinek emlékére. Gyülekező a városi piac területén. 15.30 óra: Ünnepi megemlékezés a Batthyány liget szabadtéri színpadán. Köszöntőt mond Nyikos László polgármester és Dancs Norbert, a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetője. A Széchenyi iskola diákjainak műsora, a Clara Voce vegyes kar előadása, koszorúzás a Batthyány-emlékműnél.

Pusztaszabolcs, 9 óra: Megemlékezés a polgármesteri hivatal épületénél. Beszédet mond Simonné Zsuffa Erzsébet képviselő. Koszorúzás az ünnep végén.

Pusztavám, 10 óra: A Radnóti Miklós Általános Iskola pusztavámi tagintézménye tanulóinak műsora a művelődési házban. Köszöntőt mond Lisztmayer János polgármester. Koszorúzás az 1848-1849-es emlékműnél.

Sárbogárd, 15 óra: A Hősök terén a Jobbik tart megemlékezést. Beszédet mond Árgyelán János megyei képviselő. 18.30 óra: Ünnepség és fáklyás felvonulás a Hősök terén és a Petőfi-emléktáblánál. Ünnepi köszöntőt mond Sükösd Tamás polgármester.

Sárkeresztúr, 15 óra: Megemlékezés a művelődési házban. Koszorúzás a kopjafánál és a Szabadságharcos-emlékműnél.

Sárkeszi, 15 óra: Élőlánc az 1848-1849-es forradalom szabadságharc hőseinek emlékére. A Nemzeti dal közös elszavalása. Szavalattal közreműködik: Tóth Dávid és Domján Barbara. A zászló-
tűzést követően tábortűz.

Seregélyes, 17 óra: Ünnepi műsor a kultúrházban. 18 óra: Koszorúzás a kopjafánál.

Székesfehérvár, 9 órától: Huszárok lovasbemutatója a Halász utca és a Rác utca közötti füves területen, József-napi vásár a Városház téren. 10.30 óra: A Vörösmarty Színház előadása a Városház téren. Köszöntőt mond Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Cser-Palkovics András polgármester. Koszorúzás a Fekete Sas Szállónál. 13 óra: A Vasvári Pál Gimnázium és a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola műsora a Városház téren. 15 óra: A Nemzeti dal közös elszavalása a Kossuth utca és a
Városház tér sarkán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!