Programok

2012.04.10. 16:01

A költészet napján

Fejér megye - Bőséges a programkínálat a megyében az április 11-i költészet napjának apropóján - ízelítő a kínálatból.

feol.hu

A költészet napja alkalmából április 11-én, szerdán 11 órára házi szavalóversenyt hirdetett a mátyásdombi Lonkai Ármin Általános Iskola vezetése. A művelődési házban megrendezett versenyt követően dél körül a diákok József Attila: Kertész leszek című versét közösen adják elő Mátyásdomb főterén, nyilván nagy feltűnést keltve. Az egyes osztályok egymást követően kapcsolódnak be a versmondásba, s végül mind a nyolc osztály együtt mondja majd az utolsó versszakot. A közös versmondáshoz a szülők és a falubeli érdeklődök is csatlakozhatnak.
 
Lepsényben költői esttel köszöntik a költészet napját.  Bezzeg János lepsényi és Saitos József soponyai költő szerdán, 17 órakor találkozik az olvasókkal a könyvtárban.

A Garabonciás együttes a móri Lamberg-kastélyban lép fel szerdán 18 órától, megzenésített versekkel.

Székesfehérvár

Az Öreghegyi Közösségi Házban a Göncölszekér együttes ad elő megzenésített kortárs verseket április 11-én 18 órától.

A Vörösmarty Színház április 11-én, 18 órától a Pelikán Kamaraszínházban ünnepli a költészet napját. Bemutatják a mobilvers pályázat győztes alkotásait, a színház művészei pedig verses összeállítással várják az érdeklődőket.

A Szabadművelődés Házában szerdán 10 órától 17 óráig versmaratont rendeznek, amelyre még ma éjfélig várják a jelentkezőket.

A Gárdonyi Géza Művelődési Házban április 12-én, csütörtökön 18 órától a Csillagok igézetében címmel Bobory Zoltán költő, író, előadóművész irodalmi estjére várják az érdeklődőket. A szerzővel Szikra János beszélget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!