Programok

2011.11.04. 12:10

Kirándulások természetbarátoknak

Fejér megye - A hét vége bővelkedik szabadtéri programokban: aki szereti a természetet, a legkülönbözőbb helyekre látogathat el. Lesz madámegfigyelés és csipkebogyótúra is.

Lovász Lilla

Vadlibalesen vehet részt, aki szombaton 15 órára a dinnyési Rózsa és Rákóczi utca sarkán lévő gólyafészek alá érkezik. A csapat tagjai, akiket szakértő kísér majd a Dinnyési Fertőn, a többi közt a vándorló ludak  röptét figyelhetik meg a naplementében. Érdemes távcsövet, madárhatározót vinni a tervezetten háromórás programra. A szervező Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága ugyanezen a napon a Sárvíz völgyébe is indít terepi madármegfigyelést, ahová a fentihez hasonló felszerelést javasolnak a jelentkezőknek.
- Hazánkba északról érkező lúdfajokat és  más vándormadarakat láthatunk majd. Kis szerencsével megfigyelhetünk rétisast, nagyliliket, ezüst- és más sirályfajokat,  parti futókat, mint például nagy pólingot - biztat a szervezők egyike, Kovács Zoltán. A víztározóhoz és a környező halastavakhoz a csapat reggel nyolc órakor indul, a Soponya Tác felőli végénél lévő aszfaltos bekötőúttól.
Más természetjáró-túrákra is invitálnak megyénk szervezetei. A Gyöngyvirág TE-vel szombaton Csókakőtől Mórig lehet gyalogolni,  14 kilométeres távon. A találkozó 8.15-kor lesz a buszállomáson.
A Vértes Meteor TSE szintén szombaton csipkebogyótúrára invitál: Kincsesbánya és Fehérvárcsurgó között, 6 kilométeres útvonalon. Indulás: 9.15-kor a buszállomásról. Másnap a Sóstói tanösvényen és a Velencei-hegységben is lehet kirándulni a Vértes Meteor egyesülettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!