Lezárult egy fontos korszak

2024.05.04. 15:30

„Ez a város mindig visszavár titeket” – ezerkétszáz diák vett részt a városi ballagáson (galéria)

A több évtizedes hagyományt folytatva idén is a Városház téren köszöntötte a székesfehérvári középiskolák végzős diákjait Cser-Palkovics András polgármester.

Héjj Vivien

Idén is a város főterén köszöntötték a fehérvári középiskolák ballagó diákjait

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Idén 16 iskola 56 osztálya, összesen 1288 végzős diák vett részt a városi ballagáson. Szép hagyomány a megyeszékhely életében, hogy a helyi középiskolák ballagó diákjait Székesfehérvár szívében, a Városház téren köszönti évről évre a település polgármestere. Az ünnepég első perceiben Zsigmond Lala, Sári Attila és a Stringers Vonósegyüttes előadását, valamint Borbély Levente, a XIV. Fehérvári Versünnep gyűztese szavalatát hallhatták a diákok.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

– Levéltári adatok alapján biztosan tudjuk, hogy 1959-ben és 1960-ban már volt városi ballagás Székesfehérvár főterén. Ez azt jelenti, hogy akik most itt vannak, azok szülei, nagyszülei is itt lehettek ezen a főtéren, a városi ballagáson, és reményeink szerint a most ballagó diákok is visszatérnek majd szülőként, nagyszülőként – beszélt a több évtizedes múltra visszatekintő hagyományról Cser-Palkovics András polgármester, aki beszédében köszönetet mondott a diákoknak azért, hogy az elmúlt években megadták a város fiatalos hangulatát.

– Kívánom, hogy legyenek álmaitok, legyenek céljaitok, és érjétek el azokat. Találjátok meg azt a hivatást, szolgálatot a saját életetekben, amiben a boldogságotokat is meglelitek a mindennapokban. Ez a város mindig visszavár titeket – szólt a diákokhoz a polgármester.

A ballagók nevében Csüri Bence Ferenc, a Székesfehérvári Diáktanács korábbi elnöke, a Ciszterci Szent István Gimnázium végzős diákja búcsúzott.

 

– Ez életünk első nagy szakaszának lezárása. Ezután ránk a nagybetűs Élet útja vár. A mai napon szimbolikusan utoljára lépjük át alma materünk kapuját, annak az intézménynek a küszöbét, amely a fiatalból felnőttet nevelt, ahol számunkra az összes folyosó és terem emléket rejt. Ma búcsúzunk iskolánktól, ahol megtapasztaltuk az élet jó és rossz oldalát, és megéltük a legemlékezetesebb éveinket. A végső búcsú előtt meg kell köszönnünk tanárainknak, szüleinknek, osztályfőnökünknek, diáktársainknak és a városnak, hogy azzá neveltek, akik most ebben a pillanatban vagyunk – fogalmazott beszédében az egykori diákelnök.

A ballagási ünnepség részeként, hagyományát folytatva, az iskolák képviselői emlékszalagot kötöttek Székesfehérvár zászlajára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában