Programok

2009.08.05. 11:07

Musica Regia tánccal, zenével

Székesfehérvár - Vasárnap, a Presidance Company fellépésével kezdődik a Musica Regia programsorozata, amely az idén kissé szerényebb lesz ugyan, de a színvonalat tartani akarják a szervezők.

feol.hu


A Presidance Company előadásával indul az előadássorozat
Fotó: Vörösmarty Színház

Elsőként a Presidance  Company mutatkozik be, amely tavaly alakult, s mint Balogh Gábor, a  társulat társproducere  elmondta: produkciójuk, a kétszer negyvenöt perces  Hungarythm  6-tól 60 éves korig kínál  szórakozást a közönségnek, augusztus 9-én 21 órakor a Városház téren.  A Presidance tavaly alakult,  és előadásuk a tánc, a zene és a cirkusz  látványos ötvözetét adja.
A Musica Regiából nem maradhat ki az Alba Regia Szimfonikus Zenekar.  Drahos Béla  karnagy  úgy fogalmazott: szép ajándékkal akarnak kedveskedni a zenebarátoknak,  tisztelegve egyúttal  a nagy zeneszerő,  Haydn emléke előtt. A  zenekar  az Évszakok című oratóriumot adja elő a Városház téren, augusztus 11-én 21 órakor. A szólisták: Lakatos Diána, Kiss Tivadar és Szüle Tamás. Közreműködik az Alba Regia Vegyes Kar.
Augusztus 13-án ismét megnyílik a Püspöki Palota kertje. A pompás környezetben a Hermann László Ifjúsági Szimfonikus Zenekar: Klasszikus újhullám című hangversenyét hallhatják az érdeklődők. Major István, a zenekar vezetője kiemelte, hogy az ifjú tehetségek is bemutatnak Haydn-művet, mégpedig nem is akármit: a B-dúr  Királynő szimfóniát. Közreműködnek: Szalay Ágnes  (szoprán), Gajda Kornélia (hegedű) és Bernáth Balázs  (oboa).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!