köztéri parti

2019.07.23. 07:05

Pokrócokat elő, piknikre fel! – Először rendezik meg a Pokróc Pikniket a Széna téren

A Széna tér szombat délután új ruhát kap. A füves részt pokrócok, szőnyegek, muzsikusok és babzsákok, a murvás területet edényekből, régi biciklikerekekből és mindenféle furfangos csalafintaságokból készült játékok lepik el.

Majer Tamás

háztartási hulladékkezelési bemutatót, majd a gyermekkori cukorbetegség felismeréséről, kihívásairól szól Mészárosné Jaskó Enikő dietetikus. Rajta kívül több más egészségügyi szakemberrel, orvossal – köztük táplálkozási tanácsadóval, gyermekgyógyásszal, mozgásterapeutával – is találkozhatnak majd a piknikezők a Mentaház Magánorvosi Központ sátránál – adott tájékoztatást Deliné Szalai Borbála ügyvezető. 17 órakor Rusznák Reni fi tneszedző tart bő félórás sportbemutatót a Széna téri kondiparkban. Elmondta, hogy mindenkit biztat egy kis test mozgásra: vagyis a piknikkosarakba akár még egy tiszta edzőcipőt is érdemes lesz bepakolni. – Első alkalommal itt, a Széna téren rendezik meg a Pokróc Pikniket – kezdte a vadonatúj városi kisfesztivál beharangozóját babzsákon ülve Deák Lajosné önkormányzati képviselő, az esemény védnöke. Persze nemcsak ő volt ily’ könnyed, a rendezvény több fellépője is szivacsokon, pokrócokon foglalt helyet. A szervezők hasonló vidám hangulatot ígérnek szombatra is. – Remélem, jövőre folytathatjuk. A Pokróc Piknik kicsit más lesz, mint a többi rendezvény, emberközelibb – fogalmazott a képviselő. – A rendezvény ingyenes, délután estebédre várják a szervezők a megjelenőket, és mindenkit biztatnak arra is, ha kedvük van, hozzanak magukkal saját pokrócot és fi nomságokkal teli piknikkosarat is – mondta el Bosznai Péter, az egyik szervező. Délután hat órától ecuadori vendégével, Mario Godoy Aruirre-ral lép a világot jelentő pokrócra a dél-amerikai, andoki népzenét játszó Los Andinos együttes. Tárnok Ákos, a zenekar vezetője elmondta, ezúttal nemcsak muzsikálni fognak, hanem kézműveskedni is, 16 órától a hangbeállásig pánsípot készíthetnek ügyes kezeik útmutatása szerint a piknikező vendégek. Az elkészült hang szert természetesen mindenki magával is viheti. Mindeközben eredeti rendeltetésüktől jótékonyan megfeledkező, vashulladékokból „átképzett” mobil köztéri játékszerek, illetve Sevella Zsuzsanna és Gonda Emma gyerekek számára megálmodott készségfejlesztő MintaKINCStár elnevezésű programja is várja a vendégeket. A Gaja Egyesület is ott lesz: az ökosátor szolgáltatásai között napelemes bemutató, komposztálási tippek is várhatók. Sőt szívesen megvizsgálják a látogatók otthonról hozott vizének minőségét is. Itt egy pokróc, ott egy szőnyeg… A szervezők hasonló vidám hangulatot ígérnek szombatra is Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A július 27-én 15 órakor kezdődő eseményt fölvezető tájékoztatón elhangzottak fesztelen, gyerekbarátságos köztéri partit ígérnek. A program egy nordic walking bemutatóval startol, amelyet a város egyik „nyitott tornatermi” csoportja prezentál. 15.40-től zenei édesség, a Palacsinta gyerekkoncertje következik. 16.30-tól pokrócbeszélgetések kezdődnek. Előbb a Ki? – Ti & Mi összefogás hölgyei tartanak háztartási hulladékkezelési bemutatót, majd a gyermekkori cukorbetegség felismeréséről, kihívásairól szól Mészárosné Jaskó Enikő dietetikus. Rajta kívül több más egészségügyi szakemberrel, orvossal – köztük táplálkozási tanácsadóval, gyermekgyógyásszal, mozgásterapeutával – is találkozhatnak majd a piknikezők a Mentaház Magánorvosi Központ sátránál – adott tájékoztatást Deliné Szalai Borbála ügyvezető.

17 órakor Rusznák Reni fitneszedző tart bő félórás sportbemutatót a Széna téri kondiparkban. Elmondta, hogy mindenkit biztat egy kis testmozgásra: vagyis a piknikkosarakba akár még egy tiszta edzőcipőt is érdemes lesz bepakolni.

– Első alkalommal itt, a Széna téren rendezik meg a Pokróc Pikniket – kezdte a vadonatúj városi kisfesztivál beharangozóját babzsákon ülve Deák Lajosné önkormányzati képviselő, az esemény védnöke. Persze nemcsak ő volt ily’ könnyed, a rendezvény több fellépője is szivacsokon, pokrócokon foglalt helyet. A szervezők hasonló vidám hangulatot ígérnek szombatra is. – Remélem, jövőre folytathatjuk. A Pokróc Piknik kicsit más lesz, mint a többi rendezvény, emberközelibb – fogalmazott a képviselő. – A rendezvény ingyenes, délután estebédre várják a szervezők a megjelenőket, és mindenkit biztatnak arra is, ha kedvük van, hozzanak magukkal saját pokrócot és finomságokkal teli piknikkosarat is – mondta el Bosznai Péter, az egyik szervező.

Itt egy pokróc, ott egy szőnyeg… A szervezők hasonló vidám hangulatot ígérnek szombatra is
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Délután hat órától ecuadori vendégével, Mario Godoy Aruirre-ral lép a világot jelentő pokrócra a dél-amerikai, andoki népzenét játszó Los Andinos együttes. Tárnok Ákos, a zenekar vezetője elmondta, ezúttal nemcsak muzsikálni fognak, hanem kézműveskedni is, 16 órától a hangbeállásig pánsípot készíthetnek ügyes kezeik útmutatása szerint a piknikező vendégek. Az elkészült hangszert természetesen mindenki magával is viheti.

Mindeközben eredeti rendeltetésüktől jótékonyan megfeledkező, vashulladékokból „átképzett” mobil köztéri játékszerek, illetve Sevella Zsuzsanna és Gonda Emma gyerekek számára megálmodott készségfejlesztő MintaKINCStár elnevezésű programja is várja a vendégeket. A Gaja Egyesület is ott lesz: az ökosátor szolgáltatásai között napelemes bemutató, komposztálási tippek is várhatók. Sőt szívesen megvizsgálják a látogatók otthonról hozott vizének minőségét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!