Programajánló

2022.10.13. 11:15

Beköltözik a Csajághy az Eseményközpontba

Az idei évben is bebizonyosodott, hogy a Velencei-tó környékén nagy szükség van az önálló színházi, színpadi eseményekre. A Csajághy Laura Szabadtéri Színpad 2019 óta töretlen népszerűséggel működik s hozza a térségbe a színvonalas produkciókat. Idén sem volt ez másképp, sőt mi több: már ott tartanak, hogy ősszel-télen sem hagyják magukra a kultúrára éhes lakosságot.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita

A 2022-es nyári szezont a Magyar Rhapsody Projekt varázslatos előadásával kezdte a Csajághy Laura Szabadtéri Színpada, melynek folytatása sem volt kevésbé látványos. A Liszt Művészház avatása után vígjátékok, gyermekelőadások és szuperkoncertek és természetesen a Velencei-tavi Operafesztivál előadásai tarkították a programot. Az utolsó szabadtéri előadás a Sissi, a magyar királyné operettje volt, amely szintén teljes teltházzal fejezte be a szezont.
Ám ezután is folytatódik az előadássorozat, persze már nem szabadtéren: a Csajághy Őszi Pavilon a nyári szezon időjárás-kompatibilis változata, amely a Halász Gedeon Eseményközpont színháztermébe invitálja a közönséget, immáron második esztendeje. Most például Csányi Sándor hozza el nagysikerű előadását, melyben a nőket próbálja megfejteni (Hogyan értsük félre a nőket című darabja október 15-én érkezik Kápolnásnyékre), október 29-én pedig Kiserdei krimi kalandot hoz a Hadart színház a gyerekeknek. Kelemen István, a színpad igazgatója a feol.hu-nak elmondta: a 2022-es évben is nagyszerű produkciókat hozhattunk Kápolnásnyékre, melyekre láthatóan nagy volt az érdeklődés. Bebizonyosodott, hogy a Velencei-tónál élők szívesen fogadják az országosan, sőt mi több, nemzetközi szinten is minőségi előadásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!