Programajánló

2022.05.20. 09:00

Gyermeknapi programok, Bicskei Napok, Szandi- és Pápai Joci-koncertek is várnak a hétvégén Fejérben

Héjj Vivien

Forrás: Pexels

Rendezvény

Péntek (május 20.) 

Székesfehérvár, 10 órától: Horvát kulturális nap. A Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat rendezvénye a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. 10 óra: Flashmob a Fő utcán. 11 óra: Fedezze fel Horvátországot! (a Horvát Idegenforgalmi Közösség előadása). 13 óra: Tradicionális horvát ételek (előadás és bemutató).

Székesfehérvár, 14 óra: A méhek világnapja alkalmából Krizsány Anna művelődésszervező tárlatvezetése a Rózsaméz és bajuszpedrő című kiállításban. Helyszín: Szent István Király Múzeum, Fekete Sas Patikamúzeum.

Székesfehérvár, 16 óra: Fazekasműhely gyerekeknek a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. 18 óráig várják mindazokat, akik szeretnének agyaggal dolgozni és megismerni a hagyományos népi fazekas technikákat.

Szombat (május 21.)

Agárd, 11 óra: Szamarabb a szamárnál. Az Aranyszamár Bábszínház előadása a Gárdonyi Géza Emlékház melletti ligetben.

Beloiannisz, 11 órától: Motoros zarándoklat – templomünnep és P. Mobil-koncert a motorosok megáldásával. 11 óra: A templom ünnepe alkalmából főpapi liturgia a görögkeleti templomban. 13 óra: A Szironta együttes harangkoncertje. 15 óra: A település mediterrán főterén a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus magyarországi orthodox exarchátusának papjai megszentelik a „szelíd” motorosokat. Az áldást követően motoros felvonulás a településen, majd motoros piknik finom falatokkal, magyar és görög zenével, táncokkal a Szent Konstantin parkban. 18 óra: P. Mobil-koncert a templomkertben (a koncert bevételével a Szent Demeter görögkeleti egyházközség a templomot támogatja).

Csákvár, 17 óra: Fantasztikus időutazásra invitálja az érdeklődőket Gyémánt Gospel kórus, melynek tagjai egy lélekmelengető koncerttel szeretnék megünnepelni a kórus fennállásának 15. évfordulóját. Helyszín: Floriana Könyvtár és Közösségi Ház, a belépés díjtalan.

Gárdony-Dinnyés, 10–16 óra: KúlTúra – Alkoss szabadon! Szabadságra nevelés és Waldorf-nap a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központban. Előadások (Waldorf-iskola): Fogváltástól a Rubikonig, avagy mi történik a 7–10 éves gyermekekkel az életükben és az iskolában. Ógörög harmóniától a forradalmakig; 11–14 éves gyermekek az iskolában. Vekerdy Dániel pedagógus, igazgató előadása a kamaszkorról. Igaz vagy hamis? – tények és tévedések a Waldorffal kapcsolatban. Kézműveskedés. Mozgás. Drámajáték. Zenei műhely. Vásár. Tudástár. Irodalmi sarok. Gasztró. (Harmónia Művészeti Alapítvány.)

Székesfehérvár-Kisfalud, 15–20 óra: Gyermeknapi délután a közösségi házban. 15–18 óra: Kézműves-foglalkozás. 16–18 óra: Arcfestés Xéniával. 16–17 óra: Ölbéli játékok kicsiknek Zsuzsával. 18–19 óra: Óriásbuborék-show. 19–20 óra: Zenés műsor Gregus Anikó előadóművésszel és Micimackó óriásbábjával. Egész délután: Ugrálóvár. Vattacukor. Jégkása. Kürtőskalács.

Székesfehérvár, 19 óra: Mesteremberek. A Szabad Színház előadása (új bemutatója) az Igézőben.

Vasárnap (május 22.)

Székesfehérvár-Csala, 15–20 óra: Csalai családi nap a közösségi térben. 15.15 óra: A Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület műsora. 15.35 óra: A Mini Jazz Tánccsoport flashmobja. 16 óra: Bogárháton – a Csodabogár Alapítvány interaktív meseelőadása. 17.30 óra: Zenés időutazás a táncdalfesztiválok világába – az Operett Musical Voice műsora. 18 óra: Óriásbuborék-show. 19 óra: A Mephistó zenekar koncertje. Egész délután: Családi társasjátékok. Mobil játszóház. Ugrálóvár. Arcfestés.

Székesfehérvár, 11 óra: Én elmentem a vásárba! – tavaszi interaktív bábos mese a legkisebbeknek az Igézőben.

Kiállítás

Péntek (május 20.)

Kápolnásnyék: Világból világba. Péreli Zsuzsa, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Munkácsy-díjas képzőművész, kárpitművész kiséletmű-kiállítása a Halász-kastélyban. Megtekinthető július végéig a kastély nyitvatartási idejében (Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány).

Szabadbattyán: Soproni Kiss Sándor festőművész, művésztanár kiállítása a Batthyány Lajos Általános Iskola galériájában. Megtekinthető június közepéig.

Székesfehérvár: Királyok és szentek – Az Árpádok kora. Kiállítás a Szent István Király Múzeum felújított Fő utcai épületében. A kiállítás június 15-éig, naponta 8 és 20 óra között látogatható.

Székesfehérvár: Fény és Árnyék – csoportos tárlat a Pelikán Galériában a Székesfehérvári Művészek Társasága és a Szent István Király Múzeum közös szervezésében.

Székesfehérvár: Kolonics Gábor-emlékkiállítás a Köfém Művelődési Házban. Dugattyú-emberek használt autó-motor alkatrészekből. A kiállítás megtekinthető visszavonásig hétfőtől péntekig 9 és 18 óra között, előre egyeztetett időpontban szombatonként is.

Bicskei napok

Bicske, május 16-22.: hétvégén is folytatódik a Bicske napok. 

Péntek (május 20.) 9 óra: Mocorgó játékos gyerektorna, 10 óra: Öltöztessük fel a születésfát! – a Petőfi Művelődési Központ előtt, 16 óra: 50 éves a Béres-csepp! – Béres József előadása és filmvetítés a Petőfi Művelődési Központban, 18 óra: Tésztaparty az uszoda parkolójában, 18 óra: A készenléti rendőrség zenekarának műsora, 19 óra: Szandi koncert, 21 óra: Pápai Joci élő koncert 

Szombat (május 21.) Bicske Szíve Park, 8 óra: Úszóverseny a Tanuszodában, főzőverseny, 9:30 óra: Zumba bemutató és bemelegítés, 10 óra: FUTaBICSKE, 10:30 óra: Bicske Barátok Egyesülete – Hazajáró a Petőfi Művelődési Központban, 11 óra: Rendőrségi bemutató, 12 óra: Hollywood street – filmforgatás élőben, 14 óra: A Bicskei Csillagszeműek néptánccsoport bemutatja, 15 óra: Senior örömtánc és Shaolin ötpróba, 16 óra: Veresegyházi asszonykórus – ZIZI labor, 17:30 óra: Herceg Dávid, 19:30 óra: New Level Empire élőkoncert, 21:45 óra: Utcabál 

Vasárnap (május 22.) Bicske Szíve park, 10 óra: Napvilág gyerekzenekar, 10:30 óra: Habparty, 14 óra: Mészáros János Elek műsora, 15 óra: Vadkerti Imre, Jimmy műsora 16 óra: Abrakazabra – Keresztes Ildikó műsora, 18 óra: Bicskei Koncert Fúvószenekar műsora a Petőfi Művelődési Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!