Frissen Fejérből

2022.03.10. 17:00

Ünnepi programok szerte a megyéből március 11-én

Március idusán az 1848–1849-es magyar forradalomra és szabadságharcra emlékezünk a megye településein. Nemzeti ünnepünkön hajtsunk fejet hőseink emléke előtt!

V. Varga József

Megyeszerte emlékeznek az 1956-os forradalomra

Fotó: Cseh Gábor / Vas Népe

Március 11. (péntek)

Beloiannisz, 16 óra: Ünnepség az Amaliada téren. Köszöntő. Koszorúzás az 1848-as szabadsághősök emléktáblájánál.

Fehérvárcsurgó, 16 óra: Megemlékezés a művelődési házban. Az Eszterlánc Óvoda nagycsoportosainak toborzó játéka. Koszorúzás a Petőfi Sándor utcai emlékműnél.

Füle, 11 óra: Ünnepi megemlékezés a Trianon-emlékműnél. Beszédet mond Kiss Róbert polgármester. Közreműködik: Fülemüle Óvoda, Aranyalma Református Általános Iskola, Éltető Napsugár Nyugdíjas Egyesület, BarátFüle Egyesület. Az ünnepséget követően a Sárréti Tájháznál az újonnan született gyermekek nevének felhelyezése a Gólyafára.

Káloz, 17.30 óra: Emlékműsor a moziban. Fellépők: az általános iskola tanulói és a nyugdíjas egyesület tagjai. Fáklyás felvonulás és koszorúzás.

Kőszárhegy, 17 óra: Megemlékezés a művelődési házban.

Lepsény, 17 óra: Ünnepi megemlékezés az általános iskola tornatermében. Beszédet mond Varga Gábor országgyűlési képviselő.

Rácalmás, 16.30 óra: Ünnepi megemlékezés a művelődési ház és könyvtárban. Arra születtünk… – a Jankovich Miklós Általános Iskola és a Napsugár Asszonykórus közös műsora. Koszorúzás a Petőfi-szobornál.

Sárkeszi, 14 óra: Ünnepi megemlékezés az emlékparkban.

Sárszentmihály, 10.45 órától: Az önkormányzat és az általános iskola közös ünnepi megemlékezése. 10.45 óra: Átvonulás a közösségi háztól a Hősök emlékművéhez. 11 óra: A Sárszentmihályi Nyugdíjas Egyesület kórusának műsora. Óber Andrea polgármester ünnepi beszéde. A Csicsergő Óvoda műsora. Koszorúzás. A Zichy Jenő Általános Iskola felső tagozatos diákjainak és énekkarának műsora. A „sárszentmihályi Pilvax kávéház” kiállítása március 16-áig megtekinthető a polgármesteri hivatal mellett.

Soponya, 10 óra: Ünnepi megemlékezés a közösségi házban. Intés az őrzőkhöz – Marosán Csaba színművész előadása. Közreműködnek az általános iskola tanulói. Beszédet mond Diószegi Anna alpolgármester.

Szabadbattyán, 16 óra: Megemlékezés a Széchenyi-szobornál. Közreműködik Ács Tamás színművész és a Sárrét Néptáncegyüttes. Koszorúzás.

Úrhida, 11 óra: Megemlékezés a Levente téren, a Szabadságharcos emlékműnél. Az általános iskola diákjainak műsora. Koszorúzás.

Vértesacsa, 17 óra: Ünnepi megemlékezés a közösségi házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!