Programajánló

2020.09.04. 08:00

Egészségnapok, koncertek és RunBogárd is vár a hétvégén Fejérben

Nem tudod még, hogy mit csinálj szeptember első hétvégéjén? Adunk pár tippet!

V. Varga József

A Mangalicanapok Székesfehérvár visszatérő őszi rendezvénye a Palota Kapu téren

Fotó: Archív

Kiállítás

Péntek (szeptember 4.)

Székesfehérvár, 10 óra: A Karantén After, a Székesfehérvári Művészek Társaságának csoportos tárlata, az Aranybulla művészeti napok kiállítása szeptember 25-éig látogatható az Öreghegyi Közösségi Házban. A tárlaton Haraszti Zsolt, Ujházi Péter, Miklós János, Revák István, Cservenka Edit, Szentes Ottokár, Koppány Attila, Büki Zsuzsanna, Pálné Hencz Teréz, Végvári Beatrix, Arany Gold Zoltán, Bauer István, Kohut Mihály, Pinke Miklós, Pácser László, Tóth Adrien, Szolnoki Szabolcs, Kiss László, Varga Gábor, Deák Balázs, Szarka Tamás, Csizik Balázs, Máder Barna, Revák Katalin, Dér Adrienn, Falvay Miklós és Szabó Anikó alkotásai láthatók.

Székesfehérvár, 10 óra: A 3 mesterség = 1 kiállítás című tárlat október elsejéig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében A Szabadművelődés Házában. Az M-Art és A Szabadművelődés Háza közös kiállításán Gajánszky Péter, Kerling Lajos, Kosaras György, Kovács György, Köpf Jenő, Mózes László, Mőcsényi Miklós, Ordas Gábor, Peresztegi-Nagy István, Pozsgai István, Szabó Dezső, Szalai Csaba, Tanács István, Túri Alfréd és Vitányi Zoltán faesztergályosok, Szügyi Éva szövő, népi-iparművész és Mundrusz Anett viseletkészítő állítják ki munkáikat.

Szombat (szeptember 5.)

Agárd, 17 óra: Botanikus etűdök. Kopiás Gabriella festőművész kiállítása az Agárdi Közösségi Házban (Márvány utca 27.). Megnyitja Lencsés Rita gyógynövényszakértő, közreműködik Kopiás Gabriella (ének), Dobai István (gitár).

Koncert

Péntek (szeptember 4.)

Mór, 21 óra: Kis udvar koncertek a Lamberg-kastélyban. A Szőke Szandra Quintet koncertje.

RunBogárd

Szombat (szeptember 5.)

Sárbogárd, 7 órától: III. RunBogárd Futóverseny és Családi Futónap (Hősök tere). 7–9.15 óra: Rajtszámok átvétele. 9.20 óra: Az 1 kilométeres mosolyfutam rajtja. 10 óra: Az 5,25, a 10,5, a 15,75 és a 21 kilométeres versenyszámok közös rajtja.

Mangalicanapok

Péntek (szeptember 4.)

Székesfehérvár, délelőttől: Székesfehérvári mangalicanapok a Palotai Kapu téren. A szervezők mangalicatenyésztőkkel, mangalicatermékekkel, élő mangalicákkal, sült malaccal, frissen sült tepertővel, mangalica streetfooddal, mangalicazsírban pattogtatott kukoricával, kézművesek piacterével, gyermekprogramokkal és utcazenei műsorokkal várják a látogatókat. A belépés ingyenes. A rendezvényt kizárólag egészséges, koronavírus-tüneteket nem mutató személyek látogathatják! (Szombaton és vasárnap is!)

A Mangalicanapok Székesfehérvár visszatérő őszi rendezvénye a Palota Kapu téren
Fotó: Archív

Rendezvény

Péntek (szeptember 4.)

Sárbogárd, 19 óra: Tvrtko, túl minden határon. Egy izgalmas este a Föld körül Vujity Tvrtkóval a művelődési központban.

Székesfehérvár: Táncos nyílt hetek. A Tercia StArt Egyesület szeptember 30-áig segítséget nyújt azoknak, akik tanácstalanok abban, hogy mely táncstílust kezdjék el tanulni. Hagyományteremtő szándékkal ingyenes betekintési lehetőséget biztosítanak a városban működő tánciskolák életébe. Az egyes tánciskolák, táncműhelyek és táncklubok nyílt óráinak rendjét folyamatosan frissítik az egyesület honlapján.

Velence, 10 órától: Velence Korzó Süllő Fesztivál (Tópart utca). A Velencei-tó Kapuja, a Velence Korzó olyan közösségi élettér, ahol megvalósul az egyensúly a vásárlás és a szórakozás, a munka és a pihenés között, ahol a családok, barátok, üzleti partnerek közös élményekkel gazdagodhatnak. A kereskedelmi, szórakoztató és turisztikai központ egyszerre nyújtja egy városközpont, közösségi és rendezvénytér, sétálóutca, szolgáltatóház, egy igényes és modern szabad strand, rekreációs szabadidős tér esszenciáját. (Szombaton és vasárnap is!)

Szombat (szeptember 5.)

Székesfehérvár, 10–18 óra: Országos díszmadár-kiállítás a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesületének hagyományos seregszemléjén csaknem 300 díszes szárnyast láthatnak a résztvevők. A gyerekek ismét részt vehetnek helyszíni rajzpályázaton, illetve újdonságként lesz arcfestés és fotózási lehetőség óriáskígyóval és arapapagájjal. (Vasárnap 9 és 15 óra között!)

Vasárnap (szeptember 6.)

Pátka, 9 órától: Kék a kökény! Herbarius gyógynövénygyűjtő túra, túravezető Lencsés Rita gyógynövényszakértő. A túrázók folytatják a nyári termések begyűjtését; felkeresik a régi lelőhelyüket, és menet közben megismerik a vidék gyógynövényeit is. Célszerű kosárkát, papírzacskót, vágóeszközt vinni. A program 13 óráig tart. Megközelítés egyénileg vagy a fehérvári autóbusz-állomásról 8.30 órakor induló járattal. Találkozó a pátkai elágazásnál lévő benzinkútnál. A túrát a járvány­ügyi előírások betartásával bonyolítják le, kérik, mindenki így készüljön. A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges: [email protected], 06-70-338-6173, [email protected], 06-30-296-6480.

Egészségnap

Szombat (szeptember 5.)

Sárbogárd, 9 órától: Egészségnap a futóverseny időpontjában a művelődési központban. Vércukor-, vérnyomás- és testtömegindex-mérés, PSA-szűrés férfiaknak 45 éves kor felett, szemészeti szűrés, számítógépes talpvizsgálat, kézművestermékek, egészséges élelmiszerek bemutatója és vására. A vizsgálatokon kötelező a védőmaszk viselése!

Székesfehérvár, 9–13 óra: Városrészi egészségnap az Öreghegyi Közösségi Házban. Általános állapotfelmérés, EKG, boka-kar index-meghatározás, bőrgyógyászat, csontsűrűség-, vércukorszint- és koleszterinszint-mérés, dietetikai tanácsadás. Az érdeklődőket kizárólag az előzetes bejelentkezés alapján fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!