Művészkorzó a hegy lábánál

2020.08.18. 07:30

Szerdán vár az Öreghegyi Mulatság

Idén is vendégül lát Öreghegy a romantikus Bory-vár tövében augusztus 19-én. Szent István ünnepének előestéjén szórakoztató programok várják majd a vendégeket.

Korondy Tamás

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap Archív

Székesfehérvár egyik legrégebbi rendezvénye az Öreghegyi Mulatság, melyet idén a járványügyi szabályok miatt nem tudnak a hagyományos formájában megtartani, helyette a belvárosból már ismert Művészkorzó költözik ideiglenesen az Öreghegyre tartalmas műsorokkal és a hagyományoknak megfelelően kenyérszenteléssel.

A tervek szerint augusztus 19-én, szerdán 15.45-kor a Noé-hegyi Szent István Borrend tagjai koszorúzzák meg a Szőlőműves szobrát, majd 16 órától több esemény is kezdetét veszi: lesz gyermekfoglalkozás, illetve táncos műsor is.

Az esemény egyik leglátványosabb része talán a térség borrendjeinek bemutatkozása lesz, akik a színpadon mutatják be termésüket, s nem marad el a borlovagavatás és az Öreghegy Bora díj átadása sem.

A városrész másik hagyományos rendezvénye az Aranybulla Művészeti Napok – ezt a sajtótájékoztatónak otthont adó Öreghegyi Közösségi házban rendezik majd augusztus 28-án és 29-én. Kezdésnek a Székesfehérvári Művészek Társaságának csoportos kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők, melyek egyébként közel egy hónapig, szeptember 25-ig továbbra is láthatóak lesznek a házban. A másnapot a ZsigmondLala Énekstúdió zenés programja zárja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!