Programok Fejér megyében

2020.06.26. 07:30

Biciklitúra, levendulaszüret, lecsófőző verseny: lesz miből válogatni a hétvégén

E hétvégén már több szabadtéri programból választhatunk. Érdemes a szabadban tölteni a két pihenőnapot, igazi nyárias hétvégét ígérnek.

Nagy Marietta

A korábbi, zivataros hétvégék után most ideálisnak ígérkezik az idő biciklitúrákhoz

Fotó: FMH-archív

Minimalizmus és fény

SZÉKESFEHÉRVÁR Közösködés címmel csütörtökön megnyílt és megtekinthető a székesfehérvári Múzeum Caféban a fotókból és grafikákból álló kiállítás, amelynek készítője Almási Zsolt és Éder Ferenc. Almási Zsolt fotóin megjelenik a minimalizmus és a fény játéka, Éder Ferenc munkájának stílusára pedig a street art és a hiphop világa hatott.

Lecsófőző verseny

LAJOSKOMÁROM Sportnapot és lecsófőző versenyt rendeznek június 27-én szombaton. Helyszíne az Akácliget és a sportpálya. A lecsófőző versenyre az alapanyagot a szervezők biztosítják. Délután kettőtől este nyolcig sportjátékokkal várják az érdeklődőket. Lesz darts foci, mobil kalandpark és óriáscsúszda is. Este 18 órakor adják át a Fülöp-hegyet elkerülő utat, 20 órától pedig tábortűzzel és nótafával várják az érdeklődőket.

Tekerj a zöldbe!

MÓR Június 27-én Tekerj a zöldbe! néven indul kerékpártúra, melynek távolsága 28 kilométer. Elsősorban azokat várják, akik szívesen vágnak neki társaságban a biciklitúrának. A túra nagy része kerékpárúton, vagy kis forgalmú úton megy majd, gyermekeknek is biztonságos, remek családi rendezvény. A túra a Wekerle Sándor Szabadidő Központ külső parkolójából indul 9 óra 30 perckor. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A korábbi, zivataros hétvégék után most ideálisnak ígérkezik az idő biciklitúrákhoz
Fotó: FMH-archív

Gyógynövények nyomában

LOVASBERÉNY Június 28-án vasárnap Herbarius gyógynövénygyűjtő túra indul. A túra részvételi díjhoz kötött, előzetes jelentkezés szükséges. A túra 9 órakor indul a Verebi elágazás nevű buszmegállóból, ahonnan a János-hegyre kocsival viszik fel a jelentkezőket. A szervezők kérik, hogy mindenki hozzon magával valamilyen vágóeszközt, és a gyűjtéshez papírzacskót. A túrát vezeti Lencsés Rita gyógynövényszakértő.

Levendulaszüret

SÁRKERESZTÚR Idén is megrendezik a Szedd Magad Levendulaszüretet, a Dózsa György úti levenduláskertben, melynek fő napjai június 27–28. Az említett napokon 8-tól 20 óráig várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!