Mezei, vízi, erdei és kollektív, valamint lőttvadelhozó

2019.10.11. 08:00

Vizsla főverseny lesz a soponyai ökocentrumban

A CACT Országos Vizsla Főversenyt szombaton és vasárnap a Vadex Zrt. soponyai Ökoturisztikai Központjában rendezik meg, mezei, vízi, erdei és kollektív versenyszámokkal, valamint az úgynevezett lőttvadelhozó vetélkedővel.

FMH

A hagyomány, a rangos vizslaverseny az idén is folytatódik Fotó: FMH-archív (V. Varga József)

Negyedik alkalommal rendezik meg a hétvégén Soponyán a vizsla főversenyt, amióta a vizslás vadászok kérésére a vadászkamara felkarolta a korábban legrangosabb vizslaverseny szervezési feladatait. A főverseny újkori megrendezése nem öncélú, hiszen a 2021-es magyarországi Vadászati Világkiállítás szakmai programjai között nemzetközi környezetben és színvonalon rendezik majd meg a nemes vetélkedést – nyilatkozta előzetesen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, a kétnapos rendezvény fővédnöke.

A hagyomány, a rangos vizslaverseny az idén is folytatódik
Fotó: FMH-archív (V. Varga József)

A szombati ünnepélyes megnyitót követően a verseny 9 óra 30-tól veszi kezdetét földön és vízen, a délutáni programban pedig korongvadászat szerepel. Horváth Orsolya, a Pécsi Tudományegyetem tudományos segédmunkatársának szakmai előadása a Hogyan szagoljuk ki? – Kutyák kontra műszerek címet viseli. Vasárnap 8 órától folytatódik a verseny, és megrendezik az ebek vadelhozó vetélkedőjét is. Az ünnepélyes eredményhirdetést 14 órától tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!