XXV. Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevál

2019.08.31. 07:25

Rókavadászat napokon át – Hőlégballonok lepik el az eget a hétvégén

Pénteken kora délután vihar érkezett a Velencei-tó térségébe, így a szervezők árgus szemekkel figyelték, hogy alakul az időjárás: fel tudnak-e szállni a XXV. Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevál megnyitóját követően a ballonok?

Borsányi Bea

Pénteki start: még élt a remény… Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Nos, a tervezett felszállást először elhalasztották, aztán, mivel napnyugtáig nem vált alkalmassá az idő, lefújták. Így a 12 pilóta – 2 lengyel, 2 székelyföldi és 8 hazai – végül a földön maradt pénteken. Szombat reggel talán több szerencséjük lesz. Ahogy egyébként azt Sági István, az esemény egyik rendezője elmondta, nem terveztek a szokásostól eltérő, nagyobb volumenű rendezvényt annak okán, hogy ez a 25. jubileumi karnevál. A találkozó célja továbbra is a ballonos sport életben tartása.

Pénteki start: még élt a remény…
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Három nap alatt négy felszállás lesz az Agárdi Parkerdőből, minden alkalommal rókavadászat szerepel a programban, azaz az egyik ballon a többiek előtt öt perccel indul – ő a róka –, majd a többiek a nyomába erednek. A róka meghatározott repülési idő után leszáll valahol, a többi pilóta feladata, hogy az ő leszállási helyére tett célkeresztbe minél pontosabban ledobja a saját markerét, vagyis jelzőjét. A felszállásokra szombat és vasárnap reggel 6.30 és 7 óra, illetve szombaton 17.30 és 18 óra között kerül sor. Szombaton kirakodóvásár, gyermekműsorok, étel- és sörsátor, helikopteres utasrepültetés, autókiállítás, zenei programok is várják a parkerdőbe kilátogatókat. Aki tehát a hétvégén a Velencei-tó térségében autózik, figyelje az eget, mert biztosan látja majd a színes ballonokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!