Június első hétvégéjén

2019.05.31. 15:00

Nyári piknik várja a látogatókat az etyeki Gasztro sétányon

Június első hétvégéjén nemes italok és ízek, zenei és gyermekprogramok várják az érdeklődőket a Gasztro sétányon. Egyebek között lesz főzőverseny és Jumpin’n’Stompin swingkoncert.

V. Varga József

Hagyd magad mögött a várost – irány Etyek!

Fotó: FMH-archív

Amint megtudtuk: huszonhat helyszínen (többségében pincészetekben) számtalan programmal – és persze finomságokkal – készülnek a vendéglátásra az etyekiek. A Milán pince – Zalán faház menüje így fest majd: babgulyás háziasszony módra, lecsós sertésszelet tarhonyával, házi sütemény és rétes, mentás-­epres és bodzás limonádé, no meg pálinka- és borkóstoló. Árpás Laci sonkamester is megnyitja pincéjét, míg a Dvorák vendégudvar hamisítatlan „parasztudvarral” szolgál.

A Piknik ligetben népi játszótéren múlathatja az időt az aprónép, indul a „pónilovi” és megnyitja kapuit az állatsimogató. A Rezeda teraszon szombaton 14 órától Péterffy Lili énekel, azután Márton Gellért csap fel hangulatfele­lősnek, vasárnap délután pedig a Budai Projekt zendít rá. A Debreczeni pincénél mindkét napon, az ebédet követően harmonikamuzsika andalít, szombaton 17 órától a Schwab’n’Roll, vasárnap ­16-tól a Retro Moss Band játszik. A Rókusfalvy birtokon szombaton 10-kor a már hagyományos főzőversennyel nyitnak, a nyári matinén filmvetítés lesz, s megnyílik a „kutya-tár”. Egyaránt kézműveskedhetnek a kicsik és nagyok, a Band of Streets 14 órától csap a húrok közé.

Hagyd magad mögött a várost – irány Etyek!
Fotó: FMH-archív

A Jumpin’n’Stompin koncertjén, vasárnap kora délután a húszas-harmincas évek swing és hot zenéje szól majd.

A Korda Filmstúdió mindkét napon 10 és 14 óra között tárja szélesre kapuit, a 8. Stúdió Kulisszák mögött című kiállítására óránként indulnak a csoportok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!