a madárvilág védelméért

2019.02.01. 15:00

A vizes élőhelyek világnapját ünneplik a Sóstón

A vizes élőhelyek világnapját különféle programokkal, előadásokkal, vezetett közös sétával köszöntik szombaton 9 órától a Sóstói tanösvény természetvédelmi területén.

FMH, V. Varga József

A Sóstó halhatatlanná vált mulandósága

Fotó: Archív/Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Február 2. a vizes élőhelyek világnapja, annak emlékére, hogy 1971-ben ezen a napon az iráni Ramsarban írták alá a vizes élőhelyek, elsősorban az ott élő madárvilág védelméért megfogalmazott, Ramsari egyezmény néven ismertté vált nemzetközi megállapodást. Jelenleg 130 ország több mint 1200 területének összesen mintegy 100 millió négyzetkilométere tartozik az egyezmény hatálya alá. A világnap alkalmából idén először rendeznek programokat a nemrégiben rehabilitált, páratlan élővilággal rendelkező, 218 hektáros Sóstói tanösvény természetvédelmi területén.

A Sóstó halhatatlanná vált mulandósága
Fotó: Archív/Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Kiss Péter, a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársa 9 órakor tart előadását a Velence-tavi madárrezervátumról. Kovács Gergely, a Völgy-Híd Természetvédelmi Alapítványtól a Császár-víz-völgy zöldfolyosó mindennapjairól beszél. Csete Gábor, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. természetvédelmi referense 10.30 órától Természetvédelem a városhoz kötve címmel tart előadást, amit a természetvédelmi terület rehabilitációját dokumentáló Halhatatlanná vált mulandóság című film vetítése követ. Az ismeretterjesztő programok sorát az érdeklődők déltől egy közös sétával zárhatják a helyreállított Északi-tó körül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!