hétvégi ajánló

2018.08.03. 10:00

Popstrand, nagyvenyimi falunap és fáklyás városnézés is vár ránk a hétvégén!

Péntektől vasárnapig tobzódik a megye a programokban – csak győzzünk választani!

V. Varga József

Kiállítás

Péntek (augusztus 3.)

Gárdony, 17 óra: László Bandy festőművész, könyvművész kiállítása a Velencei-tavi Galériában. Bevezetőt mond Szula Zsuzsanna képzőművész, közreműködik Somogyi „Soma” László jazz-zenész.

Székesfehérvár, 16 óra: Barokk mennyország, kincsek, rejtélyek a Szent István Király székesegyházból, kiállítás a Csók István Képtárban. Ünnepi beszédet mond Spányi Antal megyés püspök és Cser-Palkovics András polgármester. A kiállítást Nagy Veronika, a Szent István Király Múzeum igazgatóhelyettese, Smohay András, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum igazgatója és Gaylhoffer-Kovács Gábor művészettörténész, a tárlat kurátora nyitja. Közreműködik Kiss Melinda (szoprán) és a Herman László kamarazenekar. A kiállítás október 23-áig megtekinthető.

Szombat (augusztus 4.)

Iszkaszentgyörgy, 16 óra: Peter Gaber (Szlovénia) alkotásaiból nyílik kiállítás az Ari Kupsus Galéria szervezésében az Amadé-Bajzáth-Pappenheim-kastélyban.

Nagyvenyim, 10 óra: Kiállítás-megnyitók a falunap alkalmából a könyvtárban. Zseli József: Erdélyi emlékeim, fotókiállítás. Kajári Zsanett: Tündérkerti mandalák, festménykiállítás. A Nagyvenyimi Foltvarrók kiállítása. A Robin Hood könyvtári rajzpályázatra érkezett munkák kiállítása.

 

Rendezvény

Péntek (augusztus 3.)

Agárd, 15 óra: Agárdi BorPart. A bort, zenét, élményt kínáló borfesztivál borászai között megtalálhatóak lesznek az agárdi, a pázmándi, a kápolnásnyéki, a dörgicsei, a móri, a zámolyi, a mádi és a borotai borászatok és pincészetek nemes nedűi. Helyszín: Agárd, Üdülők útja, parkoló. Szombaton is!

Gárdony, 18 óra: Péntek esti hangtárlat. Gárdonyi kaszinó Gárdonyi Gézával és Dankó Pistával. Buváry Lívia színművész önálló estje.

Pákozd, 18 óra: Emlékparki nyár. Kiséri-Nagy Ferenc fotóriporter elmúlt ötven évben készített képeiből nyílik kiállítás a hatodik Emlékparki nyár programsorozat idei utolsó eseményén. 19 óra: A Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar évadzáró koncertje. (Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely.)

Székesfehérvár, 10 óra: A 62. Önálló Ejtőernyős Zászlóalj 26. megemlékező ünnepsége a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesületének szervezésében. Helyszín a Vásárhelyi úti Repülős és Ejtőernyős-emlékműnél (az Ikarus gyártelep mellett).

Székesfehérvár, 21 óra: Titkos túra, fáklyás esti városnézés a Tourinform iroda szervezésében. A megyeszékhely történelme nem szűkölködik fordulatos eseményekben és izgalmakban. A csoportos túrán a résztvevők mindegyike saját fáklyával teheti meg az esti, izgalmas sétát, előzetes regisztráció ajánlott. Indulás a Fő utcáról.

Szombat (augusztus 4.)

Gárdony, 10 óra: Gárdonyi Géza 155. születésnapja alkalmából koszorúzással egybekötött ünnepség az író emlékházánál. 11 óra: Szentmise a Szent Anna-kápolnában. Mesés Gárdonyi. Várvédő vitézképző, gyűrű és talizmán nemezelés a Gárdonyi rönkvárban. 14 óra: Születésnapi programok az emlékházban.

Gárdony, 10 óra: Városi tízpróba. A sorozat úszáspróbával folytatódik. Rajt és cél: agárdi Napsugár strand.

Gárdony, 19 óra: Linedance bemutató és country táncház a Dinnyési Hagyományőrző Központ szabadtéri színpadán.

Székesfehérvár, 10 óra: Romantikus vártúra. A kisvonatos Bory-vár látogatáson az idegenvezető a városról is mesél,és a várban is végig kalauzolja a csoportot. Indulás a Tourinform iroda elől.

Székesfehérvár, 14 óra: Nyári kultúrkalandok. Kirándulás a megyeszékhely körül cabrio autóbusszal a Tourinform iroda szervezésében. A négyórás program keretében a résztvevők szelfizhetnek a híres Miska huszárnál, bepillanthatnak a pákozdi Katonai Emlékpark interaktív kiállításaiba, majd a Velencei-tavon áthajózva a dinnyési Várparkba érkezve, egy Guinness-rekordot láthatnak: a legnagyobb, 35 vármakettet bemutató kiállításon sétálhatnak a történelmi Magyarország eredeti tájolással elrendezett várai között. Indulás a Skála mögötti parkolóból.

Székesfehérvár, 18 óra: Királyok a belvárosban. A sorozat utolsó óriásbáb felvonulása a Székesfehérvári Királyi Napok előtt. Az óriásbábok közül II. (Vak) Béla, III. Béla és Antiochiai Anna látható majd. A felvonuláson a Sub Rosa régizene együttes zenél, a korabeli vitézek életét a székesfehérvári Fejér Baranta Hagyományőrző Sportegyesület és a Bandiera zászlóforgató csoport idézi meg. A narrátor ezúttal Szabó Miklós Bence lesz. Helyszín: a Fő utca (a Vörösmarty Színháztól az Országalmáig).

Vasárnap (augusztus 5.)

Székesfehérvár, 11 óra: Retro Ikarus panorámabuszos városnézés a Piac térről a Bory-várba. A megyeszékhely legújabb turisztikai látványossága a felújított retro Ikarus panorámabusz, amellyel minden nyári vasárnapon egyórás városnézésen vehetnek részt az érdeklődők. A program a Piac tértől a Bory-várig és vissza tart, miközben idegenvezető mesél a városról.

Székesfehérvár, 12.30 óra: A Herosz hagyományos vasárnapi civil kutyasétája. Helyszín a Herosz Fehérvári Állatotthon (Takarodó út 5.).

Székesfehérvár, 18 óra: Ünnepi szentmise Szent Donát püspök tiszteletére a Szent Donát-kápolnánál. Az öreghegyi kápolna előtti téren Spányi Antal megyés püspök koncelebrált szentmisét mutat be a jelenlévő papsággal, megemlékezve Donát püspök-vértanúról, a szőlőhegyek vihar, villámcsapás és jégeső elleni védelmezőjéről.

 

Falunap

Nagyvenyim

Péntek (augusztus 3.), 19 óra: A Nagyvenyimi Táncegyüttes műsora. 20.30 óra: RatRock-koncert. 22 óra: Utcabál Szabó Attilával és Szabó Gáborral (Liget színpad).

Szombat (augusztus 4.), 7.30 óra: Zenés ébresztő. 10 óra: Ünnepi testületi ülés a községháza dísztermében. Kirakodóvásár a Ligetben, kézműves játszóház, légvár, kalandkamion, pónilovaglás, sakk-szimultán, arcfestés. Ingyenes szűrések, tanácsadások. 11 óra: Kiállítások megnyitója. 12.10 óra: Aranydaru Dalkör. 12.15 óra: Jó ebédhez szól a nóta! Madarász Katalin, Kapi Gábor „Nótáskapitány”, kísér Ökrös Tibor és népi zenekara. 13.15 óra: Disney-varázs, interaktív gyermekműsor a Zene-Bona Társulattal. 14.10 óra: Szandi. 15 óra: Aradi Tibor humorista. 15.30 óra: A művészeti és az általános iskola növendékeinek műsora Szerecz Róbert vezetésével. 16 óra: Roberto, a mulatós masszőr. 17 óra: Tóth Andi, az X-faktor 5. szériájának győztese. 17.40 óra: Virgonc Virgácsok. 18 óra: „Vár rád a kabaré!” – musical show a Musical Voices társulattal. 19 óra: Vargáné Kaiser Katalin polgármester köszöntője. 20 óra: Zanzibar-koncert. 21.30 óra: (Ne) játssz a tűzzel! – interaktív tűzzsonglőr műsor. 22-02 óra: Retro diszkó Dj Nepp Matyival. A nap házigazdája: Szerecz Róbert.

 

Koncert

Péntek (augusztus 3.)

Gárdony, 19.30 óra: A Rainbow Tribe bemutatja, Dionüszeia Nemzetközi Ifjúsági Fesztivál: Cimbaliband és Danics Dóra (TóParty strand és kemping).

Székesfehérvár, 20 óra: Buli a Nyolcas Műhelyben. 20.30 óra: Sidol. 23 óra: Idő Van. A koncertek után Pajta-after.

Szombat (augusztus 4.)

Kápolnásnyék, 20 óra: KastélyKoncert. A Sárik Péter Trió x Beethoven ad koncertet a Halász-kastélyban. A trió a saját szerzeményei mellett hosszú évek óta játszik műfajtól független jazz átiratokat. A hangversenyen Beethoven szimfóniáinak és zongoraszonátáinak részleteit hallhatja a nagyérdemű.

Székesfehérvár, 16 óra: Calman és Joey bemutatja lemezkollekcióik felettébb nyugisabb darabjait az Ikon Klub teraszán.

 

Popstrand

Agárd, Napsugár strand

Péntek (augusztus 3.), 17.30 óra: Negyvenegy éves az Agárdi Popstrand! Kapunyitás. 19.45 óra: Keresztes Ildikó. 21 óra: Irigy Hónaljmirigy.

Szombat (augusztus 4.), 17.30 óra: Kapunyitás. 19.45 óra: Kasza Tibi. 21 óra: Szikora Róbert és az R-Go. Főrendező: Turbók János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!