velencei-hegység

2018.04.06. 08:00

Tavaszköszöntő nyuszitúra lesz Sukorón

A Velencei-hegység legnevezetesebb és legszebb pontjaira kalauzolja a kirándulni, sportolni vágyókat a tavaszköszöntő nyuszitúra szombaton.

V. Varga József

A Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület hagyományos programján három távot, 6, 14 és 26 kilométert teljesíthetnek a nevezők. A rajt és a cél ezúttal a sukorói művelődési háznál lesz. Amint a szervezőktől megtudtuk: az áprilisi túra a természetbarát egyesület egyik legnépszerűbb programja, minden évben túrázók, sportolók és a szabadba vágyó kisgyermekes családok százai vesznek részt rajta, hogy megismerjék a térség nevezetes értékeit, és a hosszú tél után kiélvezzék a napsütést, a jó levegőt, az ébredő természet minden rezdülését.

A 14 és 26 kilométeres távok a Velencei-hegység legszebb és legnevezetesebb pontjaihoz kalauzolnak, úgy, mint a Gyapjaszsák, a Likas-kő, az Angelika-forrás, a Bodza- völgy, a Hurka-völgy, a Barlang-kút, illetve, aki bevállalja a hosszabb távot, láthatja a híres pákozdi ingóköveket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!