Hirdetés

2020.02.21. 15:39

Búcsúzik a tél, megjelent a hóvirág Alcsútdobozon!

<b>„Megállt a hóvirág előtt. Lehajolt, nézte. Mitől ilyen a hóvirág? Mitől ilyen fehér? Mitől zöld a zöldje? Mitől búvik elő a föld alól? Ezt a Jóisten csinálja? Valaki kell csinálja mindezt, az biztos. Mert magától miképpen nőhetne ki virág a földből?” – Wass Albert gondolataival hívjuk olvasóinkat az Alcsúti Arborétum idei hóvirágünnepére.</b>

VAL_VOLGYI_KISVASUT_Valentin_Facebbok_event_photo_784x295_px

Ismét felütötte zöld fejecskéjét az avar alól a hóvirág. Így néhány héten át ezúttal is megcsodálható a hazánkban egyedülálló, több mint két és fél hektáron elterülő mediterrán hóvirágmező az Alcsúti Arborétumban, ahol az amarilliszfélék családjába tartozó virágból egy igazi gyűjtemény, a 2005-ben védetté nyilvánított növény hét fajának huszonnégy fajtája található meg, így a levantei hóvirág, a kikeleti hóvirág vagy épp a krími hóvirág.

A hóvirágmező első példányát az 1800-as évek végén telepítették a József nádor által megálmodott, mintegy negyvenhektáros Alcsúti Arborétumba, amely 10 és 17 óra között a hét minden napján várja a hóvirágünnepre érkezőket, akik az arborétum honlapján (http://www.alcsuti-arboretum.hu/), valamint a hóvirágünnep Facebook-oldalán (www.facebook.com/arboretumalcsut/) tájékozódhatnak a virágzásról.

A teljes árú belépőjegy 1300 forint, a kedvezményes pedig 800 forint. Csoportok, legalább tíz fő esetén, teljes áron 1050 forintért, kedvezményesen 700 forintért válthatják meg belépőjüket. Ha a hóvirágünneppel kapcsolatban bármilyen kérdésük volna, vagy esetleg szakvezetést szeretnének igényelni, nyitvatartási időben a +36 22 353 219-es telefonszámon érdeklődhetnek. Minthogy a hóvirágokkal nagyjából egy időben nyílnak a sárga téltemetők, a krókuszok, s rövidesen várható a szártalan kankalin, mi több, az év vadvirágának választott májvirág megjelenése is, valóságos virágkarnevál fogadja az arborétumban barangolókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában