Hirdetés

2023.10.12. 10:18

A recepciós munkalehetőségek jellemzői, pécsi lehetőségei

Recepciósként számos elhelyezkedési lehetőségek adódhat Pécsen. Egyebek mellett egészségügyi intézményekben, sportegyesületeknél, nagyobb irodaházakban és nem utolsósorban szállodákban is foglalkoztatnak recepciósokat, vagyis minden esélyed meglehet arra, hogy hasonló munkakörben helyezkedj el a városban. Mutatjuk mire számíthatsz a munkakör kapcsán, és hogy mik a lehetőségek Pécsen.

Forrás: PecsAllas.hu

Recepciós feladatai

A recepciósok tehát számos változatos helyen tevékenykedhetnek, ebből adódóan a feladataik is bizonyos tekintetben eltérhetnek. Persze nem minden téren, hisz egyes tevékenységek valamennyi recepciós munka esetében a munkakör részét képezik, függetlenül attól, hogy szálloda, egészségügyi intézmény vagy sportlétesítmény szolgál a munkavégzés helyszínéül.

Ilyen például a vendégek üdvözlése, valamint a be- és kijelentkezési folyamatok irányítása, szükség esetén a regisztrációs űrlapok kitöltése. Fontos recepciós feladat továbbá az útbaigazítás is, hisz a betérő vendégek és ügyfelek általában a recepciósokkal találkoznak először, és tőlük kérnek iránymutatást a keresett helységekkel vagy személyekkel kapcsolatban. A munkához tehát számos kommunikációs feladat kötődik, de ez nem csak személyesen, hanem e-mailben vagy telefonhívások útján is megvalósulhat. Ezek kezelése szintén a recepciós felelőssége.

Mindemellett pedig a különböző adminisztrációs tevékenységekről sem feledkezhetünk meg, amibe egyebek mellett a foglalások rögzítése és kezelése, a kulcsok kiadása és adminisztrációja, a személyes adatok kezelése, továbbá a beérkezett üzenetek és csomagok továbbítása is beletartozhat.

Recepciós álláslehetőségek Pécsen

A recepciós pozícióra vonatkozó hirdetések visszatérő szereplői Pécs álláskínálatának. A város egyik kedvelt állásportálján, a PecsAllas.hu weboldalán például a vendéglátás, az adminisztráció és az egészségügy álláskategória alatt is elő szoktak fordulni ilyen jellegű lehetőségek. Nemrégiben egy négy csillagos szállodához kerestek munkavállalót recepciós munkakörbe a recepció napi operatív működésének irányítása céljából. De emellett gépgyártással foglalkozó vállalat, egyszerű panzió és pécsi magánklinika is hirdetett már recepciós állást a PecsAllas.hu felületén. Érdemes tehát időről időre visszalátogatni a portálra az ilyen típusú állások után érdeklődőknek.

A recepciós pozíciók elvárásai

A recepciós pozíciók általában már középfokú végzettség birtokában is eséllyel megpályázhatóak. Fontos elvárás továbbá a felhasználói szintű számítógépes ismeretek is, hisz a mindennapi munka jellemzően megkívánja bizonyos szoftverek használatát (pl. szállodai szoftverek stb.). Ezenkívül az idegennyelv-tudás szintén jellemző elvárás a recepciós munkakörök esetében, különösen a szállodákban, panziókban és egyéb szálláshelyeken.

Gyakoriak mindemellett a személyes tulajdonságokra vonatkozó kritériumok megjelenése is. Ilyen például a kiváló kommunikációs képesség, ami nem túl nagy meglepetés, tekintve, hogy a munkakör feladatai nagyrészben a kommunikációra épülnek. Rendkívül fontos ezenkívül a vendégcentrikus hozzáállás is, vagyis, hogy a pozíció betöltőjének elsődleges figyelme a vendégek elégedettségére és kiszolgálásra irányuljon. Végezetül pedig a rugalmasságot sem hagyhatjuk ki a sorból, hisz a recepciósok jellemzően több műszakban dolgoznak, amihez tudni kell alkalmazkodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában