Hirdetés

2022.06.24. 08:52

3 otthoni viselet, amitől csak kényelmesebb lehet az „énidő”

Életünk során minden nap rengeteg különféle stresszfaktornak vagyunk kitéve: a reggeli rohanás, busz-lekésés, kiömlött kávé, vagy egy munkahelyi konfliktus mind-mind hatással van mentális és fizikai egészségünkre is. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy az ilyen időszakokban is különös figyelmet fordítsunk a megfelelő feltöltődésre, a jó hangulatban, meditatív környezetben eltöltött „énidőre”.

Mit jelent az énidő? 

Az énidő az angol „me time” kifejezésből átvett, saját magunk feltöltődésére, kikapcsolódására fordított időt jelenti. Ilyenkor csak saját magunk egészsége és jóléte érdekében végzünk csupa olyan tevékenységet, amely jó érzéssel tölt el minket. Ez az időtöltés jellemzően mindenkinél mást jelent. Sokak egy kiadós habfürdőre, mások egy maratoni sorozatnézésre vagy egy jó könyv olvasására esküsznek. Gyakran pedig valamilyen kreatív tevékenység űzése is elterelheti gondolatainkat, és feltölthet energiával, legyen szó rajzolásról, festésről, vagy írásról. 

Otthoni viseletek az énidő-töltéshez

Az énidőhöz szorosan hozzátartozik az, hogy a lehető legkényelmesebb ruhadarabokat viselve, teljes kényelemben élvezhessük a magunkkal töltött órákat. Ez, hasonlóan a tevékenységekhez, mindenkinek mást jelent, egyesek a pizsamára, mások pedig a fürdőköpenyekre esküsznek. Bármelyik táborba is tartozunk, a lényeg, hogy maximális komfortot élhessünk át!

Kényelmes melegítő-szett a kedvenc színünkben

Az egyik legnépszerűbb otthoni viselet a melegítő-szett, amely amellett, hogy kényelmes, puha anyagból készül, még stílusos is. Szinte bármilyen ruhaüzletben találhatunk egymáshoz kitalált szettet, legyen az rövid ujjú, hosszú ujjú, mintás, feliratos, rövid- vagy hosszúnadrágos. Ha legközelebb vásárolni indulunk, gondoljunk arra is a divatos, utcai darabok mellett, hogy milyen jól éreznénk magunkat egy, a kedvenc színünkben pompázó melegítővel otthon, a puha ágyban! 

Laza és kényelmes fürdőköpenyek

Akárcsak az amerikai filmekben, mi is tapasztalhatjuk, milyen nagy különbséget is tehet egy forró habfürdő egy stresszes, hosszú nap után. Nemcsak mentálisan, de fizikailag is ellazít, feltölt minket, közben szinte azt kívánjuk, bárcsak sose érne véget! Ilyenkor érdemes hidratáló arcmaszkkal is kiegészíteni a rituálét, hogy valóban úgy érezzük magunkat, mint egy wellness-hétvégén. Ehhez pedig javasolt még a fürdőköpenyek használata is, melyek akár egy meleg ölelés fognak körül minket, miután kilépünk a kádból.

Meleg és puha mamusz, zokni

A komfortérzet kimaxolásához érdemes egy puha bundás zoknit vagy mamuszt is beszerezni, amely főleg a hidegebb reggeleken vagy estéken biztosít komfortos védelmet és gondoskodást a lábak számára. Nem is gondolnánk, milyen nagy különbséget jelent, ha a fürdőkádból kilépve a meleg fürdőköpenyek mellé egy puha és meleg lábbelit is húzunk! Így szinte egyből olyan érzésünk támadhat, mintha az ágyban pihennénk párnák és takarók között.

A tökéletes kiegészítők

Ha már énidő, akkor törekedjünk a lehető legjobb élmény elérésére! Kényeztessük magunkat olyan módon, ahogyan csak szeretnénk, bűntudat nélkül. Szerezzük be a kedvenc csokinkat, nyissunk ki egy üveg bort, vagy épp dobjunk be kosarunkba egy nyugtató, hidratáló arcmaszkot a felüdülés érdekében. Ha azt szeretnénk, hogy elterelődjenek gondolataink, egy izgalmas sorozat, film, vagy egy könyv is sokat segíthet a kikapcsolódásban.

Ha nagyon túlterheltnek érezzük magunkat, semmiképp se erőltessük a hasznos tevékenységek elvégzését. Inkább kapcsoljuk ki a telefonunkat, és pihenjünk egy nagyot, hogy minél hamarabb feltöltsük a belső elemeket! A takarítás, mosogatás, főzés várhat, hiszen minél többet stresszelünk ezek elvégzésén, annál eredménytelenebb lesz a hatékonysági mutatónk is. Inkább csörgessük meg a pizzafutárt, és élvezzük a néhány óra felhőtlen pihenést, hogy aztán feltöltődve vághassunk neki az új napnak!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában