Hirdetés

2022.03.02. 11:54

Vadászati alapkellékek – ezek nélkül el se indulj

Kezdő vadászok számára hasznos lehet tudni, hogy milyen alapkellékek szükségesek a vadászathoz. A megfelelő ruházaton, hátizsákon kívül szükséges fegyvert, valamint a látást segítő eszközök közül is választanod. Utóbbihoz lesz szükséged egy jó minőségű vadkamerára, melyeknek szerencsére széles választékát találhatod meg a boltokban és webshopokban. Nézzük is meg együtt, hogy miket érdemes majd figyelembe venned a választás során annak érdekében, hogy biztosan jól dönts!

Vad- és hőkamerák

minőségi vadkamerák kiválasztásakor tudnod kell alapvető funkciójukat és céljukat. Ezek az eszközök sötétben, infravörös sugárzás által képesek rögzíteni az állatokat. Fontos tudni, hogy többségük akkumulátorral működik, valamint 4G átvitellel mobiltelefonnal is összekapcsolható. A képek minőségére az alábbi paraméterekből tudsz majd következtetni:

  • Felbontás
  • Zársebesség
  • Timelapse funkció
  • Mozgásérzékelő
Forrás: Tunatura / Shutterstock.com

színvonalas hőkamerák esetében választáskor szintén azzal kell kezdenünk, hogy mire is jók ezen eszközök. Ezek az éjjellátó kamerákhoz viszonyítva nagyobb hatótávolságon tudnak működni, valamint teljes sötétben, ködben, esőben is tökéletesen funkcionálnak. A fenti vadkamerához hasonlóan akkumulátorral működnek, melyek egy minőségi darab esetében akár a 10 órás üzemidőt és képes biztosítani. Kezdők számára ideálisabb lehet egy kompakt kialakítású, könnyebb darab. Sok gyártó látja el készülékeit extra funkciókkal is, mint például készenléti üzemmód vagy zajcsökkentés, amely jelentősen javítja a képek minőségét.

Mindkét eszközről elmondható – kinti használatukból adódóan -, hogy ellenállóak az időjárási körülményekkel szemben. Ez természetesen alapvető elvárás, hiszen enélkül használatuk nem lenne megoldható.

 

Egyéb kiegészítők

 

Természetesen a fegyveren és az kamerákon kívül egyéb eszközökről sem szabad elfeledkezni. Ide tartozhatnak a szemüvegek, vadászsípok, távcső hordozók, valamint az órák is. Ezek ugyan nem alapvetően szükségesek, azonban nagyban meg tudják könnyíteni a vadászatot. Érdemes tehát ezekből is beszerezni az egyedi igények alapján szükségesnek ítélt kiegészítőket.

Forrás: Syda Productions / Shutterstock.com

Összességében látható tehát, hogy az alapvető eszközök beszerzése során fontos körültekintően eljárni és alaposan megnézni a kínálatot a döntés előtt. Ez garantálja majd, hogy tényleg minőségi időt tölthess el a természetben, akadályok és nehézségek nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában