hirdetés

2021.10.28. 10:36

Tippek, amik segítenek visszarázódni a home office időszak lezárásakor

Lassacskán mindenkinek véget ér az az időszak, amikor mindenképpen home office-ra kényszerülünk, és nagyon reméljük, hogy nem is tér vissza. Mint bónusz jó, de mint kényszer egy járvány miatt, az nem jó. De ez egy olyan extrém helyzet volt az életünkben, aminek nagyon sok a bizonytalansági tényezője. Ilyen például az, hogy ki mennyire tud visszarázódni a valódi irodai környezetbe a hónapokig tartó otthoni munka után. Sokan vannak, akik alig várták már, hogy újra ne csak képernyőn legyenek megbeszéléseken, hogy legyen okuk öltönyt húzni, vagy hogy ihassák a nem túl finom irodai kávét a kollégákkal. Van viszont a másik tábor, aki imádott pizsamában prezentálni, két e-mail közt virágot locsolni, és hogy nem kell állnia a dugóban reggel, a visszapillantó tükörben sminkelve. Nekik szól ez a néhány tipp, ami megkönnyítheti a visszatérést a való világba a virtuális bekuckózásból. Ha még mindig nem sikerült átlendülni.

pixabay

1. Tedd zöldebbé az asztalodat

Otthon minden komfortos. Ami azt jelenti, hogy abban a környezetben nem feszengünk, önmagunk vagyunk, elengedjük magunkat. Ezt máshol megvalósítani nehezebb, de lehet rá törekedni. Sokat segíthet, ha megpróbálunk magunk körül az otthoni hangulatot idéző légkört kialakítani. Ilyen például az, hogy körül vesszük magunkat növényekkel. Nem csak dekoratív, de meleg, otthonos hangulatot áraszt és gondoskodni is kell róluk, ezzel a lelkünknek is jót tesznek. Nem beszélve arról, hogy az iroda egészségesebb levegőjéhez is hozzájárulnak. Keressünk olyan növényeket, amik jól tűrik a szárazságot, hiszen vannak időszakok mikor nem vagyunk ott locsolni őket. Arra is ügyeljünk, hogy nem olyan növényt válasszunk, ami nagyra nő, mert zavarhat esetleg másokat, és talán nincs is elég hely nekik. Zöldítésre fel!

pixabax

2. Válassz extra kényelmes széket

A kemény, rideg, irodai székeken ülve biztosan rossz álmodozni arról az időszakról, amikor az ágyban fekve lehetett e-mailekre válaszolni, vagy a legkényelmesebb fotelből intézhettünk konferencia beszélgetést. De attól, hogy újra az irodában vagyunk, nem kell kényelmetlen székeken ülni. Sok alternatíva közül választhatunk ma már a munka idejére. Vannak helyek, ahol például dolgozhatunk magasítható asztaloknál állva. Van, ahol fitnesz labdán ülhetünk, és van, ahol a térdelő szék nyújtja a kényelmet. De ha mi kevésbé vagyunk bevállalósak, egészen egyszerűen válasszunk egy extra kényelmes irodai széket. Létezik lábtartós, ergonomikus kialakítású, gerinckímélő vagy kellemes olvasófotel formájú. Találjuk meg a lelkünkhöz és a testünkhöz legjobban passzolót. Legyünk körültekintőek a választásnál, hiszen ebben töltjük a legtöbb időt egy napban.

pixabay

3. Dekoráld a nagy egészet

Amennyiben abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy van beleszólásunk az iroda designjába, gondolkodjunk úgy, hogy otthon mitől jó lenni. Például, ha kicsi irodában ülünk, érdemes nagyítani a teret. Ezt többféleképpen meg tudjuk tenni. Felhelyezhetünk például tükröket az egyik falra, így gyakorlatilag látszólag dupla akkora lesz a tér. Vagy jól tud mutatni a falon 3D tapéta is, ami optikailag növeli a teret, és a választásunktól függően rendkívül izgalmassá is tudja tenni.

De feldobhatjuk az egészet néhány színes jól tisztítható szőnyeggel is, amiről tényleg mindenkinek a családias otthon érzés jut eszébe. Vagy akár egyszerűen annyi is elég első lépésnek, hogy a falak ne steril fehérek legyenek, hanem bátran vállaljunk be olyan színeket, amik illeszkednek a cég arculatához.

Vagy rendelünk művészektől valami vicces és szép falfestményt?

pixabay

4. Legyen rajtad bohókás kiegészítő

Az irodai dresszkód nem biztos, hogy örömmel tölt el mindenkit. Nehéz láttatni benne az egyéniséget és túl lazának sem mondható. A home office nagy előnye, hogy nem kell öltözködni, elég egy pulcsi meg egy kényelmes nadrág és indulhat is a munkanap. Ha nem is ilyen drasztikusan, de egy kis játékosságot belecsempészhetünk az irodai öltözetünkbe. Elég ehhez egy színes zokni, vagy extrémebb nyakkendő. De akár egy színes cipővel is feldobhatjuk az öltözéket. Nőként pedig bohém ékszerekkel vagy színes harisnyákkal fűszerezhetjük a megjelenésünket, és máris oldottabbnak érezhetjük magunkat.

Akárhogy is, örülnünk kell neki, hogy vége a bezártságnak, még ha nehéz is ott folytatni a szociális életet, ahol abbahagytuk. Talán már egészen ugyanolyan többé nem lesz semmi, mint előtte volt, de szépen lassan visszarázódunk majd. Hagyjunk rá magunknak időt, amit fűszerezzünk meg kicsi trükkökkel, hogy könnyebb legyen a folyamat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában