hirdetés

2019.08.08. 15:27

Parkolási lehetőségek a Liszt Ferenc repülőtéren

<b>A ferihegyi repülőtér forgalma évről évre nő. Rengetegen érkeznek hazánkba repülővel, és mi is gyakran választjuk ezt az utazási formát. A reptérre való kijutás legkényelmesebb módja, ha autóval érkezünk, de nagy dilemma, hogy hol tudjuk hagyni ilyenkor a járművet.</b>

A budapesti repülőteret megközelíthetjük tömegközlekedéssel és autóval. Sokan nem szeretnek taxizni, szívesebben mennek saját személygépkocsival. Ilyen esetben parkolni a reptér parkolóiban tudunk, melyek különböző távolságra találhatóak a terminálépület bejáratától.

Parkolási lehetőségek a gyors és könnyebb ki- és beszállásért

A parkolásról pontos információkat és a költségeket a bud.hu oldalán találjuk. Ám jó tudni, melyik helyszín mire a legalkalmasabb.

Ha rokonokat, barátokat viszünk a reptérre, vagy elhozni szeretnénk őket, akkor a legjobb választás a Prémium és a Terminál Parkolók választása. Mindkét esetben, ha utasaink csak ki- vagy beszállnak és öt percen belül kihajtunk a parkoló területéről, akkor azt díjmentesen használhatjuk. Természetesen mindkét parkolóban tudunk tovább is maradni, mint öt perc, de abban az esetben kihajtás előtt a költséget rendezni kell a terminál bejárata mellett található díjfizető-automatáknál.

A két parkoló között az elhelyezkedésben és a díjban van különbség. A Prémium Parkoló található a legközelebb a terminál bejáratához, mind az induló, mind az érkező szinten. Az első, díjmentes öt perc elteltével az első fél óra után 2 000.- Forint, majd óránként 3 000.- Forint a költség.

Ha egy óránál többet szeretnénk maradni, akkor a Terminál Parkoló a legideálisabb, mely a legtöbb autó befogadására alkalmas, a terminál 2-4 perc sétával elérhető és a parkolás költsége kedvezőbb. Az első óra után 1 300.- Forint, 3 óra után 3.000.- Forint a parkolás ára, majd óránként 500.- Forinttal emelkedik a díj. Mindkét esetben lehetőség van egy napnál tovább otthagyni autónkat, ilyenkor az első nap után napidíj kerül felszámolásra.

Bussines Parkoló plusz szolgáltatásai

Ha üzleti útra megyünk, lehetőség van a Business Parkoló extra szolgáltatásait élvezni. Az őrzött parkolóban hagyott autó fokozott biztonságban van, és az ingyenes minibusz járatnak köszönhetően 2 perc alatt a terminálba, vagy földre érést követően az autójához érkezhet. Ennél a parkolónál napi egységek fizetendőek, mely az első napon 9 500.- Forint, ami a napok előre haladtával csökken.

Holiday és Holiday Parkoló Lite a pénztárcabarát megoldás

Ha hosszabb időre szeretnénk az autónkat a reptéren hagyni, egyértelműen a legkomfortosabb megoldás a Holiday és Holiday Parkoló Lite használata. Mindkét parkoló nagyszámú autó befogadására képes. A terminál épülete 5-10 percen belül elérhető. A parkolás napi költsége igen kedvező. Az első nap költsége 3 300-3 500.- Forint, mely napidíj a napok múlásával kevesebb lesz. Akkor járunk tehát a legjobban, ha heteken át parkoltatjuk itt járművünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában