szponzorált tartalom

2019.08.08. 15:21

Ahol könnyű hibázni: a férfi rövidnadrág

<b>A nagy, nyári melegben aki csak teheti rövidebb és lengébb ruhaneműket választ. A férfiak esetében ez a rövid ujjú felsők és rövidnadrágok viselésében merül ki, azonban óvatosan kell bánni ezekkel a ruhadarabokkal, ha nem szeretnének furcsán festeni.</b>

A rövidnadrág a férfiaknak a mai napig egy megosztó ruhadarab. Egyrészt, sok munkahelyen még mindig nem nézik jó szemmel, ha a férfiak nem a jól megszokott hosszú nadrágjukban jelennek meg munkanapokon, másrészt a férfiak is tanácstalanok a rövidnadrág helyes viselését illetően.

Mivel a rövidnadrág a férfiak körében csupán néhány évtizede terjedt el utcai viseletként, így még mindig gyakran okoz fejtörést annak helyes viselési módja.

Egészen az 1900-as évek végéig rövidnadrágot csak fiatal fiúk viseltek, éppen ezért megmaradt a köztudatban annak infantilis, gyermeki jellege. Szerencsére azonban ma már a felnőtt férfiak is bátran viselhetik ezt a ruhadarabot a melegben, csupán a helyes fazon megválasztására kell ügyelniük annak érdekében, hogy elkerüljék a kisfiús kinézetet.

Amikor biztosan megállja a helyét a rövidnadrág

A felnőtt férfi ruhatárába a rövidnadrág csak óvatosan, apránként szivárgott be. Először kizárólag sportolásnál jelent meg ez a fazon, ezzel is megkönnyítve a mozgás szabadságát.

Sportoláshoz mind a mai napig nagyon jó választás ez a szabás. Bátran húzz rövidnadrágot az edzőterembe, de azért itt is figyelj a megfelelő fazon kiválasztására. Ha el szeretnéd kerülni, hogy nevetségessé válj, a biciklis nadrágot hagyd meg az országútra, egyéb sportokhoz inkább a bővebb fazonokat részesítsd előnyben.

Az edzőtermen kívül a rövidnadrág ma már jó választás az utcára is, azonban ekkor végképp nem mindegy, milyen fazont választasz.

A megfelelő fazon kiválasztása

Az ideális rövidnadrág kiválasztásánál az elsődleges, és egyben legfontosabb szempont annak hossza. Ökölszabályként megfogalmazhatjuk, hogy a legtöbb férfinak az a rövidnadrág áll igazán jól, ami valamivel térd felett végződik.

A hossznál mindenképp figyelembe kell venni a magasságodat is, ugyanis például egy alacsony férfit könnyen még jobban összenyomhat egy térd alatt végződő fazon.

Amennyiben nem követsz öltözködési stílusodban is valamilyen zenei irányzatot, inkább kerüld el a túl bő fazonú és ülepben lógó rövidnadrágokat. Ugyanakkor fontos, hogy a ló másik oldalára se ess át, hiszen a túl szűk fazon sem a megfelelő utcai viselet.

Ma már elérhetőek jól szabott, karcsúsított fazonú, slim fit nadrágok is, azonban ezeket mindig próbáld fel vásárlás előtt annak érdekében, hogy biztosan ne rakd ki olyan testrészedet a kirakatba, amit nem szeretnél.

Az anyagát tekintve már bátrabban válogathatsz a széles kínálatból. Mindenképp figyelj persze arra, hogy alkalomhoz illő anyagú és fazonú nadrágot válassz, de egy farmer rövidnadrág épp úgy lehet elegáns és csinos viselet, mint vászonból szabott társa.

És persze van itt még valami... Rövidnadrág viselésekor fordíts különös gondot a zoknid megválasztására. Ügyelj arra, hogy milyen színű és milyen hosszú darabot választasz, ezzel is garantálva a stílusos megjelenést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában