Hirdetés

2018.07.04. 16:56

Bank helyett a párnahuzatban tartják a magyarok a pénzüket

A saját pénzére mindenki szeretne vigyázni és mindenki szeretné biztonságba tudni. Rossz úgy nap végén lehajtani a fejünket, hogy tudjuk, megtakarított pénzünk nincs biztos helyen és ha bármi baj történik, egyből megtalálja egy idegen.

Az amerikaiak számára már unalmas a szokásos, ruhásszekrény és könyvespolc rejtekhely, ők már a hűtőszekrénybe dugják a pénzüket. De vajon ezek az otthoni „dugi” helyek mennyire állítják meg a betörőket? Itt tényleg biztonságba tudhatjuk a pénzünket? Tényleg túl tudunk járni az eszükön?

A betörők már tudják, hol kell keresni a pénzt!

Van, aki ágyneműtartóba, van, aki könyvek lapjai közé, van, aki lisztes bödönbe rejti el a pénzét és ők mind azt hiszik, hogy teljesen biztonságos helyet találtak. De azt kell, mondjam, egyre több betörő tartja úgy, hogy ezek az első helyek, ahol elkezdik keresni a család megtakarított pénzét. Az se jó, ha mindig ugyanoda dugjuk el a pénzt, de az, se ha új és új helyeket találunk ki, hiszen ilyenkor hamar ki is mehet a fejünkből, hogy éppen hova rejtettük el. 2011 nyarán hasonlóan járt egy kecskeméti család, akik hatalmas lomtalanításba kezdtek a nyáron. Arról azonban megfeledkeztek, hogy összesen 600 ezer forint bújik meg az egyik igen régi, dohos könyvük lapjai között. Úgy gondolták, ezen a helyen egy rabló se fogja megtalálni, ám arra nem számított a család, hogy még ők sem. Lomtalanítás során az összes ősrégi, örökölt könyvet kitette a házuk elé, hátha még jól jön valakinek.

Amikor egy gyanútlan ember elvitte a könyveket a ház elől, otthon döbbent rá, mekkora összeg készpénz lapul közte. Az illető nem tartotta meg a 600 ezer forintot, hanem becsületes megtaláló révén felkereste a rendőrséget. Ezután azonban még ő lett feljelentve lopás miatt, az ügy végén pedig a tulaj azt állította, csak 400 ezret kapott vissza a pénzéből, pedig ő 600 ezret rejtett el. A kérdés persze jogos: Ha arra se emlékezett, hova rejtett el ennyi pénzt, honnan tudja a pontos összeget? Így tehát úgy tűnik, jobb, ha elkerüljük az ilyen kellemetlen helyzeteket és nem az összetekert zokniba, padlószőnyeg alá, kis borítékba, köntös zsebébe szekrény mélyén, vagy fűszeres üvegbe tároljuk a megtakarított pénzünket.

Így járhatunk túl a betörők eszén!

Itt a nyár és a nyaralás szezon, amikor még jobban megnő a betörések száma, főleg hogy manapság, a közösségi oldalaknak köszönhetően az emberek mindenkinek szeretik szétkürtölni, hogy éppen otthonuktól távol tartózkodnak. Ez tökéletes idő a betörők számára, hiszen van elég idejük feltúrni az egész lakást. Ha valóban biztonságos helyen szeretnénk tartani pénzünket, akkor bizony nem a könyvespolc és az ágyneműtartó lesz a megfelelő hely. Ma már egyre több helyen tudunk olyan kis széfeket vásárolni, melyeknek működése igen egyszerű és a szekrény belsejébe lehet őket erősíteni. Így ha a betörő meg is találja a széfet, nem tud vele semmit kezdeni, még csak elvinni se tudja azt.

Sokan talán azt hihetik kevésbé strapabíróak, ezek a kis méretű széfek, pedig ez nem igaz! Általában megerősített zsanérok, rögzített csavarok, automatikus lézertechnológiával vágott ajtó, vastagabb széf váz szerkezet és palást oldali ajtó védi a pénzünket, ha egy bútorszéf fogjuk tartani ezentúl. A legtöbb ilyen széf elektronikus és kézi mesterkulccsal is zárható, a beszereléshez pedig előre rögzítő furatokat találhatunk rajtuk, általában kettőt a padlólemez és 2 darabot a hátfalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában