PR

2017.10.09. 08:00

Mi a fogpótlás menete, hogyan épül fel a folyamat?

Foghúzásra került sor, és komoly gondot jelent a fogsor hiányossága? A fogorvosok azon az állásponton vannak, hogy az elsődleges cél a saját fogak megmentése. Sajnos tény azonban, hogy egyes esetekben a fog állapota miatt ez már nem lehetséges. Ilyenkor nincs más hátra, mint a húzás, majd a gyógyulást követően a pótlás. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a páciensek nagy része nem szívesen megy vissza a szakemberhez és szeretjük elodázni az egyre aktuálisabbá váló fogpótlást. Fontos pedig tisztában lenni azzal, hogy a terület nem csak esztétikai okok miatt érdemel figyelmet, hanem funkcionális indokok apropóján is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A legnagyobb gondot rendszerint az jelenti, ha az elülső fogak hiányosak, hiszen ezzel nap mint nap szembesülünk. Nem kevésbé problémás a helyzet akkor sem, ha a hátsó, rágófogak valamelyikét távolította el a szakember, hiszen ekkor a rágás funkcionális szempontból hagy maga után kívánnivalót. A hiányt már csak azért is mindenképpen célszerű pótolni, mert ennek elmaradásával a szomszédos fogak elmozdulhatnak helyükről vagy akár meg is lazulhatnak. Többféle lehetőségünk adódik napjainkban arra, hogy újra tökéletes fogsornak örvendhessünk. Ezek egyike a fogászati híddal történő pótlás. Részletek: https://clinident.hu/kezeles/fogpotlas-fogaszati-hiddal/„ target=”_blank„

A megoldásnak köszönhetően egy két pilléren nyugvó híd és az arra elhelyezett több korona látja el a pótló szerepet. A megoldás nem új keletű dolog, hiszen már több mint száz éves múltra tekint vissza. Természetesen az évek során nagyon sokat változtak a felhasznált alapanyagok és a segítségükkel elérhető eredmények, s a fogászati híd is többféle lehetőséget rejt magában, mint egykoron. A fogbeültetés elterjedésének és profi kivitelezésének köszönhetően akkor is alkalmazható a módszer, ha egyik oldalról hiányzik a természetes pillérként szolgáló fog.

Az implantátum egyéként kiválóan alkalmas a fogpótlásra akkor, ha mindössze egyetlen fogat szeretnénk pótoltatni. Az alapos előzetes vizsgálatokat követően a csontba beültetésre kerül a gyökérnek megfelelő csavar, majd miután az rögzült, és speciális anyagát tulajdonképpen körülnőtte a csontszövet, arra rögzíti a szakember az úgynevezett felépítményt, vagyis a tényleges műfogat. Az eljárás iránt egyre többen érdeklődnek, és akkor is gond nélkül kivitelezhető, ha csontpótlásra van szükség elsőként a megfelelő rögzülés érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában