Perkáta

2014.08.29. 16:24

Arató kiállítás és régi gépek mustrája Perkátán

Perkáta – A Perkátai Régiség Gyűjtő Egylet már rendezi be kiállítását az általános iskola tornatermében.

Munkatársunktól

A régiséggyűjtők kiállítási témái évről évre változnak, korábban láthattunk tőlük technikatörténeti, néprajzi anyagokat. Idén a tornaterem egy részében szatócsbolt nyílik, mezőgazdasági eszközökkel és sok érdekes dologgal várják a kiállításra érkezőket. Az iskolaudvar és a kastélykert megtelik régi és modern mezőgazdasági gépekkel. Sok különlegességre csodálkozhatnak rá az érdeklődők.

Az arató kiállítást, a szatócsboltot és a kastélykerti gépkiállítást szeptember 6-án, jövő szombaton reggel nyolc látogathatják. Szintén 8 órától főzőverseny lesz, ahol keresik a legfinomabb aratóételt. A délelőtt folyamán Mészáros Zsuzsanna helytörténettel foglalkozó író Gyermekkorom meséi könyvét mutatja be, és kötetlen beszélgetésre várja az érdeklődőket. A gyermekeket légvár, lovaglás, arcfestés szórakoztatja majd.

Szatócsbolti csendélet – ez is látható lesz a kiállításon. Fotó: Bogó Anikó

Jövő szombaton délelőtt 11 órakor indul a szüreti felvonulás, szintén a kastélykertből. A lovasok Perkáta utcáit járják körbe ezen a napon. Közben a régiséggyűjtők a kastélykertben Hofherr traktort indítanak és a cséplőgép működését mutatják be, valamint további traktorok- és stabil motorok indításával várják az érdeklődőket.

Az estét Nédó Olga hegedűművész fellépése nyitja meg, majd 19 órától Jolly és Suzy lép színpadra 20 órától a szüreti bál veszi kezdetét. Szeptember 7-én, vasárnak a régiség gyűjtők kiállítása 8 órától lesz látható, a nap folyamán gépindítások, működési bemutatók lesznek, illetve mindkét napon ingyenes kastélykerti pöfögés, utazás házi kistraktorokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!