Pázmánd

2014.05.25. 17:45

Pihenőparkról álmodnak Pázmándon

A Kossuth utca lakói közös pihenőparkot terveztek az utca végére, hatósági engedélyt is kértek, az önkormányzat mégsem örült az új utcabútoroknak.

Miskei Anita

A Kossuth utca lakói gyakran tartanak esti, hét végi összejöveteleket. Az utcában sok az új lakó, a helyiek pedig valódi közösséget, jó szomszédi viszonyt szeretnének. Éppen ezért határozták el, hogy az utca végén, a kálvária közelében egy kis pihenőparkot alakítanak ki.

– A szőlőhegyről a buszmegállóba tartók meg tudnának pihenni, az utcabeliek pedig esténként összejönni, a szabadban vacsorázni. Ez volt a tervünk, álmunk – mesélte Kerkuska Csaba, Vagyóczki Zsolt és Kratucsik Attila, az utcaközösség tagjai, akik az utcabútorok kihelyezését tervezték.

Az utcaközösség tagjai jövőbeli terveikről beszéltek (Fotó: Kerkuska Csaba)

– Tavaly egy alkalommal „árokpartit” tartottunk, akkor merült fel először a gondolat, hogy kihelyezhetnénk utcabútorokat, hiszen csak az utcában 45 ház van. Az utca végi területet mi magunk tartjuk karban, gyakran szedünk ott szemetet is. Fontos számunkra, hogy rendbe legyen a környezetünk, hiszen itt élünk – mondta Kerkuska Csaba. Majd hozzáfűzte, utánajártak, kihez tartozik az általuk kiválasztott terület, hatósági engedélyt kértünk, majd amikor megkaptuk, megtisztítottuk az aljnövényzetet és legallyaztuk a fákat, egy-egy kijelöltet pedig ki is vágtunk. Mivel természetes alapanyagokból szerettük volna az utcabútorokat, asztalokat, padokat elkészíteni, ezeket használtuk fel – mondta.

Ezt követően tett a polgármester panaszt és kellett a már elkészült és kihelyezett utcabútorokat visszaszedni. Annak ellenére, hogy ezek az utcabútorok a települést gazdagítják, tették hozzá az utca lakói. Abban reménykednek, hamarosan újra kihelyezhetik, ha újabb engedélyek birtokába jut a terület kezelője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!