Szép otthon

2019.05.04. 13:00

Tévé a kandalló fölé? Mutatjuk, mire figyeljen!

A televízió és a kandalló is olyan fókuszpont egy otthonban, amely meghatározza az egész lakás hangulatát, további elrendezését.

S. Töttő Rita

Ne hamarkodjuk el, beszéljünk szakemberrel

Fotó: Shutterstock

„Kandalló fölé nem teszünk tévét” – hangzott egy szigorú ítélet nemrég egy vitában, amelyben a lakberendezés előtt álló lakástulajdonos kért segítséget a fenti témában. Azzal magyarázzák ezt sokan, hogy a kandallóból érkező hő nem tesz jót egyetlen elektromos berendezésnek sem. Ennek azonban ellentmondani látszik az a sok millió, inspirálódásra szánt lakberendezési fotó, amelyeken épp így látható az elrendezés: kandalló és felette televízió.

Ne hamarkodjuk el, beszéljünk szakemberrel
Fotó: Shutterstock

Aki tehát mégis e megoldás mellett dönt, gondoljon a tévé vezetékeire is – hogyan rejti el őket? Mindenképpen minimum gipszkartonos elrejtés javasolt az esztétikus megoldás érdekében. A kandalló hőszigetelő rendszere is legyen nagyon alapos, de ezzel kapcsolatosan mindenképpen beszélni kell a kivitelezővel, és jelezni kell neki, milyen megoldásra készülünk. Vannak otthonok, ahol a kandalló felett elhelyezett televíziót szekrénybe teszik, és zsalus vagy tolóajtós megoldással teszik láthatóvá a készüléket, ha szükséges. Amikor pedig nem nézik, elrejtik. Ez stílusos és hatékony megoldás, hiszen védi a drága berendezést, s közben nincs szem előtt sem, ha úgy akarjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!