Szép Otthon

2019.03.20. 14:15

Öntözés, elvezetés, illetve tápoldatozás: ne csak a nagy kerteket gondozzuk!

A balkonnövények gondozása fontos feladat, ha azt szeretnénk, hogy ősz végéig virágozzanak.

S. Töttő Rita

Legyen az erkélyen bármilyen növény, a rendszeres gondozás, öntözés fontos feladat. Akkor nem szomjas a növényünk, ha mindig kicsit nedves a földje. A vízelvezetés a cserepes, balkonládás növényeknél elengedhetetlen, ugyanis ha áll a vízben a gyökérzet, elpusztulhat a növény. Az, hogy milyen gyakran kell őket öntözni, időjárás- és növényfüggő, ezért érdemes mindennap a földjüket vizsgálni, szükségük van-e ismét vízre avagy sem.

A tápoldatozás szintén nem elhanyagolható feladat, ám hogy ebből milyen gyakran kell adni a növénynek, a csomagoláson megtalálható. Ezt tartsuk be mindenképpen, s akkor nagy eséllyel tavasztól a fagyokig friss, zöldellő, virágzó balkonunk lesz. A virágok földjét azonban nemcsak a nedvesség miatt érdemes rendszeresen felügyelni, hanem azért is, mert bizony az erkélyen is szükség lehet a gyomlálásra. A nem oda való növényektől szabadítsuk meg idejében a ládákat, a cserepeket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!