tippek locsoláshoz

2019.07.26. 15:00

A növény nem megy nyaralni

A nyaralás ideje alatt sokszor gondot okoz dísznövényeink megfelelő védelme. Hiszen a melegben könnyen kiszáradhatnak, az pedig végzetes lehet számukra.

Tóth B. Zsuzsa

A dracéna tisztítja a levegőt, de egyben mérgező is

Fotó: Shutterstock

Vannak olyan szobanövények, amelyeket elég havonta egyszer locsolni, mint például a jatropha, de viszonylag jól bírja kevés öntözéssel a korallvirág, a zamia és a dracénák minden családtagja is, ahogy a jukkák, szanzavérák szintén. Azonban a páfrányfélék kevésbé.

Jó megoldás lehet, ha hosszabb távollét esetére egy műanyag palackot színig töltünk vízzel, műanyag kupakját mécses lángja fölé tartott szeggel kilyukasztjuk több helyen és lezárjuk vele a palackot. Felfordítva nyomjuk a virág cserepébe, a víz majd folyamatosan csöpög belőle, de nem több egyszerre, mint amennyi kell. Kisebb cserepeket tehetünk agyaggranulátummal megtöltött lapos tálba, az agyagdarabkák tetejére. Közé öntsünk vizet, ami folyamatosan párolog a melegben és a növényt nedvesen tartja. Ha nincs olyan személy, rokon vagy barát, akiben teljesen megbízunk, hogy az adott időszakban a megfelelő mennyiségű vizet fogja adni növényeinknek, akkor érdemes bevetni pár házi praktikát, amelyek ellátják a növényeinket az éltető vízzel, amíg mi nyaralunk.

A dracéna tisztítja a levegőt, de egyben mérgező is
Fotó: Shutterstock

A víz mennyisége nagyban függ az adott időszak időjárásától is, így érdemes erről előre tájékozódni, hogy tudjuk, nagyjából mennyi vízre lesz szükségük a növényeknek.

Ha mindössze egy hétre szeretnénk elutazni nyaralni, egy egyszerű műanyag zacskóval is megoldhatjuk a növények itatását.

Fontos, hogy ne állítsuk a növényeket ebben az esetben olyan helyre a lakásban, ahol napfény éri őket közvetlenül

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!