A home office hatása

2022.01.16. 19:00

Többfunkciós terek és okosbútorok

A karanténidőszakok és az egyre több helyen kötelezően elrendelt home office rányomta bélyegét a lakberendezési trendekre. Míg az anyagok kiválasztásánál a természetességé lett a főszerep, a helyiségeknek egyre több igényt kell kielégíteniük. 2022 így a többfunkciós terek és az okosbútorok esztendeje is lesz.

Vas Népe

Ha hirtelen otthon kell dolgoznia, tanulnia a család minden tagjának, az addig tágas helyek szűkössé válnak. Tavaly szinte egyik napról a másikra lett a nappalink az irodánk, az edzőtermünk, az osztályterem és a kézműveskuckó. Az új esztendő lakberendezési trendjei – tanulva az elmúlt időszakból – egyre nagyobb figyelmet szentelnek a többfunkciós terek létjogosultságának. Hiszen egy eltolható síneken mozgó fallal, egy térelválasztó paravánnal vagy egy szekrénybe rejthető ággyal például azonnal megváltoztatható otthonunk felosztása.

 

Kis lakásokban nagy segítséget jelentenek az okos multifunkciós bútorok is: az étkezőasztallá alakítható dohányzóasztal, az emeletes ággyá alakítható kanapé vagy a falon összecsukható asztal. Néha azonban elég az is, ha kreatívabban gondolkodunk: egy puff egyszerre szolgálhat éjjeliszekrényként és plusz ülőhelyként, a térelválasztó rejthet gardróbot, a bárpult szükség esetén jó szolgálatot tehet laptopállványként.

 

Továbbra is divatban maradnak a geometriai minták, de egyre többször megjelennek az absztrakt motívumok és a csíkok. Utóbbiak elsősorban a textileken: függönyön, takarón, díszpárnán, szőnyegen köszönnek vissza.

 

Az új esztendőben hódít a lakberendezésben a francia vintage: jöhet minden, ami romantikus, nőies és elegáns. Már tavaly is meghatározóvá vált, az idén pedig szinte kötelező elem lesz a fenntarthatóság: helyezzük előtérbe a természetes alapanyagokat, organikus bútorokat, kiegészítőket. Ennek fényében nem meglepő az sem, hogy 2022 népszerű anyaga a parafa: ez tulajdonképpen nem más, mint a paratölgy kérge, amely egyszerre rugalmas, tűzálló, hő- és hangszigetelő, rezgéscsillapító, ráadásul padlóként, falként és dekorációs elemként is használható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!