Frissen Fejérből

2021.07.14. 15:00

Virágba borult már a szekér, a talicska is a Budai úton

Legszebb formájában fogadja az arra járókat a Budai úti „panelkert”. Már a szekér sem kopár, csodás piros muskátlik díszítik.

Héjj Vivien

A virágtartóvá avanzsált szekeret muskátlik díszítik

Fotó: Héjj Vivien / Fejér Megyei Hírlap

A Budai úti panel előtt látható kis oázisról írtunk már, látogatásunk akkor április első felére esett. Habár a naptár szerint már a tavasz kellős közepén jártunk, a zord időjárás akkor még nem engedte, hogy a kiskert megmutathassa igazi szépségét.

Nemrég azonban ismét elmentünk a fent említett helyszínre. A Budai úti panel előtt szinte teljesen virágba borult a kiskert, amely a Sipos házaspár, Jenő és Éva keze munkáját dicséri. A pár hosszú évek óta időt és energiát nem kímélve szépíti a lépcsőház előtti területet, az eredmény pedig szemmel látható.

A virágtartóvá avanzsált szekeret muskátlik díszítik
Fotó: Héjj Vivien / Fejér Megyei Hírlap

A szekér és a talicska is virágba borult már, csodás színek és illatok találkoznak a hatalmas platánfák árnyékában elterülő kertben. A muskátlik mellett számos egynyári növény és kaktusz díszíti a csendes kis oázist. Mint azt a panelkert gondozói korábban már elmondták, a terület egész évben igényli a törődést, ősszel és télen is akad tennivaló.

A legszebb formájában lévő kiskert szegletében, az asztal körüli székeken az arra sétálók is megpihenhetnek, és a virágok mellett megcsodálhatják a kihelyezett kerámiadíszeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!