a neheze a végére marad

2021.07.10. 08:00

Könnyen és gyorsan takarítható a grill

A nyárral együtt elérkezett a grillszezon is. Nincs is jobb annál, mint amikor a szabadban készül a vacsora. A program talán legnehezebb része azonban a végére marad: a grill kitakarítása.

Héjj Vivien

A grillrácstisztítást nem érdemes elodázni

Forrás: stock

Fotó: Shutterstock

A grillezés a nyár egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenysége, ám sokszor nehezen vesszük rá magunkat, hogy letakarítsuk a megfeketedett, zsíros grillrácsot. Hiába nem lesz minden egyes alkalommal szennyezett, a tisztítást nem érdemes elodázni, hiszen minden használatkor élelmiszerrel érintkezik a fémrács, így a higiénia nem elhanyagolható.

A lényeg, hogy a rács lehűlése után mielőbb lássunk neki a munkálatoknak, hiszen ilyenkor még nem szárad rá a zsíros szennyeződés, így könnyebb és gyorsabb a tisztítás.

A grillrácstisztítást nem érdemes elodázni
Fotó: stock

Első lépésként el kell távolítani a rácsról az ételmaradékokat. Erre a célra választhatunk speciális tisztítókefét, amely a rács anyagának megfelelő, így kevésbé karcoljuk meg a felületét.

A tisztításhoz használhatunk általános mosogatószert vagy készíthetünk vegyszermentes variációt négy csésze víz és egy csésze almaecet elegyítésével. A tisztítószert vigyük fel a felületre, hagyjuk állni legalább 10-15 percig, hogy kifejthesse hatását, majd egy alapos lemosás után készen is vagyunk.

A következő használat előtt érdemes áttörölni a rácsot olajba mártott papírtörlővel, így kevesebb szennyeződés tapad rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!