Bármi lehet virágtartó

2019.05.02. 15:00

Ötletek és megoldások – mibe tegyük a növényt?

Tobzódunk a tavaszban, virágaink már javában legteljesebb pompájukban burjánzanak. A virágtartók lehetősége is épp olyan végtelen, mint a virágok formája. Íme néhány tipp arra vonatkozóan, mibe tehetjük növényeinket.

S. Töttő Rita, FMH

A cserép a klasszikus megoldás, az öntözőkannából virágtartóvá avanzsált zöld műanyag pedig a trendi

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A virágcserép akkor szép, ha mázas, ha kerámiából készült, s akkor praktikus, ha nem törékeny. Ez a két jellemvonás sajnos eléggé üti egymást, ezért körbenéztünk, milyen különleges alkalmatosságokból lehet még virágtartó.

  • Vannak, akik például kinőtt színes gumicsizmából varázsolnak virágtartót. Könnyű, mert egyszerű letenni a földre, tartós az anyaga és vidám hangulatot kölcsönöz. S ha nem is a talpra, de a gumi alsó részére vágjunk pár lyukat, ahol el tud folyni a felesleges víz.
  • A kiszolgált hordók is gyönyörű virágtartókká varázsolhatóak, s ha szépen lekezeljük őket, akkor tartósak is lesznek.
  • Manapság divatos megoldás az öntözőkannából varázsolt virágtartó. Trendi ugyan, de akkor jogos a kérdés – mivel fogunk öntözni? Egy másik kannával…
  • Erkélyek oldalfalára szoktak tenni raklapot, amelynek a belső részét alakítják ki tartónak, kivül pedig már csak a zöldellő növények láthatók.
  • A régi, beszakadt ülőfelületű faszékeket sem kell tűzre dobni – az ülőrészbe helyezett tartóval csodás kerti bútor varázsolható belőle, mert nagyon szépen festenek benne a növények.
  • A cserép a klasszikus megoldás, az öntözőkannából virágtartóvá avanzsált zöld műanyag pedig a trendi
    Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

  • Ha ki kellett vágni egy elöregedett, beteg vagy villámsújtotta fát, érdemes meghagyni a törzsének egy részét. Kiváló virágtartó készíthető belőle, erős és természetes alapja lehet a virágtartóknak.
  • A konzervdobozokat fessük le vidám színekkel, tegyünk rájuk egy-egy lyukat és akasszuk fel – akárhová: ereszre, ablak mellé, kívül-belül. A benne elhelyezett növénykéknek jó helyük lesz.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!