Virággal köszöntve

2018.04.24. 11:59

Dobjuk fel az unalmas virágtartókat, kaspókat!

A hétvégi KertExpón járva számos szépségen megakadt a szemünk. Kedvenceink egyike az egyedileg készített virágtartó volt.

Szanyi-Nagy Judit

Itt: vintage stílusban

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Nem elég, hogy színes, megfelelően gondozott virágok fogadják a házunkba, lakásunkba érkezőt, még a tartók is dekoratívak, és büszkén hirdetik: itt bizony egy szép otthon várja a látogatót. Persze a különféle üzletekben előre elkészített virágtartókat, kaspókat is vásárolhatunk – a legjobb mégis a saját kézzel készített változat.

Ehhez vegyünk egy műanyag, téglalap alakú virágtartót. Mérjük le annak minden oldalát a szélesebb karima alatt, majd fűrészeljünk le két deszkát úgy, hogy azok pár centiméterrel nyúljanak túl a virágtartó hosszabbik oldalánál. A centiméterek számát illetően célszerű akkorával számolni, amekkora a levágott deszka tetejének hossza, így kapunk igazán ízléses tartót.

A műanyag „tároló” két rövidebbik oldalához méretezzünk akkora deszkát, amelyik kitölti a maradék helyet a hosszabbik oldal két túllogó deszkája között. Az így kapott négy részt fogassuk össze – például egy-egy szöggel.

A még hangulatosabb virágtartó érdekében vegyünk egy fafestéket, azzal fessük le a tartó dobozkáját, amelyre igény szerint saját feliratokat is festhetünk, faraghatunk. Például azt, hogy: Isten hozott! vagy Édes otthon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!