Otthon

2016.08.08. 14:30

Feldobtuk a szerkót

Székesfehérvár - Egy világító szemű bagollyal tértem haza a Szent István Király Múzeum szombati programjáról.

Bokros Judit

A hordható áramkör készítéséhez nem kell műszaki zseninek lenni - derült ki a foglalkozáson. A SzerCode országos programsorozat keretében ugyanis bárki csinálhatott magának egyedi mobiltelefon tokot, karkötőt, kitűzőt, vagy egyéb kiegészítőt, amivel feldobhatta az öltözékét. Mindez csupán fantázia és idő kérdése volt.

Íme, a világító szemű bagoly Fotó: A szerző

A múzeum foglalkoztató helyiségének asztalát körbeülték az érdeklődők, akik különféle anyagokkal, elektronikai eszközökkel dolgozhattak. Egyik segítőjük Bánhalmi Richárd volt, aki már sok tapasztalatot gyűjtött a más városokban is megszervezett foglalkozásokon. Elmondta, mindenről gondoskodtak, és valóban, voltak pici ledek, elemek, színes, mintás anyagok, papírok, tépőzár és a többi. Minden, ami amúgy egy rendes kézműves foglalkozáshoz kell. Itt azonban az elektronika volt a különlegesség, azzal lehetett megbolondítani a készülő alkotásokat.

Richárd szerint az egyik legnépszerűbbnek a mobiltok bizonyult, de a résztvevők világítós sapkát, pólót is csináltak. A bagolynak szintén nagy sikere volt, egyszerűsége és gyors elkészíthetősége okán. A mintás anyagból kivágott bagoly hátuljához csak egy kartont kellett ragasztani, majd a bagoly szemét kilyukasztani: abba került egy-egy ledes izzó. Ez a figura hátulján lévő elemmel érintkezve világít, akár egy hétig is.

Teker-Árva Erika és családja is ott volt a foglalkozáson. Férjével együtt segítettek három gyermeküknek, Lottinak, Fanninak és Balázsnak mobiltok, baglyos jelvény és karkötő elkészítésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!