Baloldal

2024.04.25. 16:09

Donáth Anna az elmúlt öt évben Magyarország ellen dolgozott és ezt büszkén vállalja

A Momentum EP-képviselője szerint fontos a jogállamisági nyomás fenntartása. A baloldali politikus bejegyzésére reagált Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

MW

Donáth Anna, a Momentum elnöke, európai parlamenti képviselője

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

„Büszkén vállalom, hogy az Orbán-kormánnyal szembeni jogállamisági eljárások egyik kezdeményezője a Momentum. Mi vagyunk azok, akik európai koalíciót szerveztünk a magyaroknak járó pénzek megvédésére. Mi vagyunk azok, akik újra és újra megmutatják Európában, mit is művel a Fidesz Magyarországon. És mi vagyunk azok, akik tegnap 399-118-ra győztük le Orbán Viktort az Európai Parlamentben, amely kimondta: csak akkor kaphat uniós pénzt a magyar kormány, ha biztosítja, hogy nem lopja el” – írta szúrta ki a Magyar Nemzet Donáth Anna mai bejegyzését.

A Momentum EP-képviselője szerint azért fontos a jogállamisági nyomás fenntartása, mert fékezi a putyini önkény kiépülését, és eközben elzárja a NER oligarcháit azoktól a milliárdoktól, amiből finanszírozzák a dubai, londoni, New York-i luxuséletüket. 

„A kormányváltás alapfeltétele, hogy a jövőben is megmaradjon az európai uniós nyomás a magyar kormányon. Erre ma a Momentum és az ott végzett elmúlt ötéves munkánk a legjobb garancia” – bizonygatja bejegyzésében Donáth Anna.

A legújabb közvéleménykutatási eredmények szerint egyáltalán nem biztos, hogy a Momentum politikusai június 9-e után is folytathatják áldásos tevékenységüket Brüsszelben és Strasbourgban, hiszen a baloldalon látható politikai átrendeződések, és elsősorban Magyar Péter felbukkanása miatt Donáth Annáék nem tudják elérni az ötszázalékos küszöböt.

Az eredeti cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Menczer Tamás: a dollárbaloldali Momentum újra támadja Magyarországot

A „dollárbaloldali Momentum” büszke arra, hogy újra támadja Magyarországot, el akarja venni a magyaroknak járó pénzt, így a tanárok fizetésemelését is – közölte a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalán csütörtökön, Ki mire büszke?! kezdetű bejegyzésében.

Menczer Tamás kiemelte: „mi meg a hazánkra, erre a csodálatos országra, és a fantasztikus teljesítményt nyújtó magyarokra vagyunk büszkék!”

Minden erőnkkel küzdünk Magyarországért, a magyarok érdekeiért. Azért támadnak bennünket, azért zsarolnak, mert mi békét akarunk. És a magyar emberek támogatásával ki is fogunk tartani a béke mellett

– fogalmazott.

„Mi arra vagyunk büszkék, hogy a magyar érdeket képviseljük, védjük. A Momentum meg arra büszke, hogy megszolgálja a dollárokat. Ez a különbség” – írta Menczer Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában