Lebukott az ellenzék

2024.02.03. 09:06

Feljelentést tettek a NAV-nál a Soros-féle guruló dollárok miatt

Újabb fordulat: ismeretlen elkövető ellen tett bejelentést a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál Tényi István, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt, miután az Action for Democracy vezetése bevallotta: Soros György adta a dollármilliókat a magyar baloldalnak – tudta meg a Mandiner.

MW

Soros György

Forrás: AFP

Fotó: GEORG HOCHMUTH

Az Action for Democracyhoz köthető személyek ismerik el nemrég közzétett videókon, hogy Soros György finanszírozhatta többek között a magyarországi baloldal választási kampányát.  

Az X felületén megjelent, és rohamosan terjedő felvételeken olyan a spekulánshoz közel álló személyek mesélnek gyanútlanul, mint Kati Marton, Wesley Clark tábornok vagy éppen Korányi Dávid, az Action for Democracy igazgatója, aki korábban Karácsony Gergely  Városdiplomáciai főtanácsadója volt – írja a Mandiner.

Tudták, hogy a guruló dollárok az ellenzéket támogatják

Bár „nem reklámozták”, mégis pontosan tisztában voltak vele, hogy valójában a baloldali ellenzék választási kampányát támogatják a guruló dollárokkal – ismerte el Korányi Dávid az egyik olyan a videóban, ami nemrég került fel egy amerikai X-oldalra, szúrta ki a Mandiner.

Forrás: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Sőt, Korányi egyenesen azt is elismerte a felvétel tanúsága szerint, hogy tudták, a progresszív civil szervezetek támogatásával valójában az ellenzékben lévő baloldali politikai erőket hozzák helyzetbe. „Elég bátrak vagyunk a kritikával. Támogatunk civil szervezeteket a terepen, civil szervezeteket, amelyek gyakran elég kritikusak ezekkel a kormányokkal szemben” – fogalmaz az A4D igazgatója a felvételen, mire beszélgetőpartnere megkérdezi tőle, hogy a pártfogolt NGO-k az ellenzéket támogatják-e.

Nos, ezt soha nem fogjuk mondani. Nem mondjuk ezt, nem reklámozzuk a dolgot

– válaszolja Korányi, majd nem sokkal később hozzáteszi: 

Végül is megalapozottan sejthetjük, hogy feltehetőleg az ellenzék kezére játszanak. Igen.

A nemrég közzétett felvételekből ráadásul az is kiderült, hogy Korányi Dávidék kifejezetten úgy építették fel az amerikai szervezetükön keresztül a támogatási rendszert, hogy ne kelljen nyilvánosságra hozniuk a támogatók nevét.

„501 – (C) (4) vagyunk az Egyesült Államokban, ami azt jelenti, hogy nem kell megneveznünk, nem kell feltüntetnünk az adományozóink nevét”

– dicsekedett szervezete jól megválasztott státuszával Karácsony Gergely volt főtanácsadója az egyik videóban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában