Guruló dollárok

2024.02.02. 09:23

Az Action for Democracy vezetése bevallotta: Soros György adta a dollármilliókat a magyar baloldalnak (videó)

Szó sem volt mikroadományokról, az amerikai spekuláns guríthatta a dollárokat Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely mozgalmaihoz – derül ki a Mandiner cikkéből.

MW

Soros György magyar származású amerikai üzletember beszédet mond a Világgazdasági Fórum (WEF) éves davosi találkozóján 2022. május 24-én

Forrás: AFP

Az Action for Democracyhoz köthető személyek ismerik el nemrég közzétett videókon, hogy Soros György finanszírozhatta többek között a magyarországi baloldal választási kampányát – írja a lap.  

Az X felületén megjelent, és rohamosan terjedő felvételeken olyan, a spekulánshoz közel álló személyek mesélnek gyanútlanul, mint Kati Marton, Wesley Clark tábornok vagy éppen Korányi Dávid, az Action for Democracy igazgatója, aki korábban Karácsony Gergely városdiplomáciai főtanácsadója volt. 

Nagyon úgy tűnik, végleg lebukott a magyar ellenzék, és kiderült, hogy valójában Soros  György támogathatta a baloldal 2022-es választási kampányát – jegyzi meg a Mandiner cikke.  

Mint írják, meglepő gyorsasággal terítették be az internetet azok a videók, amelyeket egy – minden bizonnyal Donald Trump támogatására létrehozott – X-oldalon tett közzé valaki. A MagaBabe elnevezésű profilon megjelentetett felvételeken az A4D vezetőségébe tartozó fekete öves Soros-emberek vallanak – egyebek mellett – arról is, hogy tényleg az amerikai spekuláns guríthatta a dollármilliókat Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmához, és a Karácsony Gergely főpolgármester előválasztási kampányára létrehozott 99 Mozgalomhoz. 

Eddig három rejtélyes videót tettek közzé a szóban forgó X-oldalon, amelyekből rengeteg érdekes információt lehet megtudni Soros politikai manipulációiról, amelyek egyszerre zajlanak az amerikai politikai hadszíntéren és számos egyéb országban, például Braziliában, Törökországban, Lengyelországban, Szlovákiában és természetesen Magyarországon is.

Hatalmas botrányra lehet tehát számítani, hiszen akár még az amerikai politikát is megrengetheti mindaz, ami elhangzik a videókban

– emeli ki a Mandiner.

Nem kevesebbről van ugyanis szó a  felvételeken, mint arról, hogy 

Soros azzal párhuzamosan, hogy az Egyesült Államok belpolitikáját igyekszik befolyásolni, több országban is beavatkozott a választásokba a neki nem tetsző vezetők ellen.

Az X-re most kitett felvételeken megjelent legérdekesebb magyar vonatkozású információ, hogy valóban Soros György állhatott a magyar ellenzékhez becsatornázott dollármilliók mögött. Az egyik videón az A4D kuratóriumának elnöke, Kati Marton, aki régi Soros-bizalmas, arra a kérdésre, hogy a híres Mr. Soros volt-e az A4D fő mecénása, igennel válaszol, majd nevetve figyelmezteti beszélgetőpartnerét: „Ne is mondja ezt.”

Azt, hogy titkolni igyekeztek Soros György érintettségét, mi sem bizonyítja jobban annál, mint hogy az A4D igazgatója, Korányi Dávid az egyik videóban éppen azzal kérkedik, hogy Amerikában az „501 – (C) (4)” besorolás lehetővé teszi számukra annak elhallgatását, hogy kik is támogatták a tengerentúl bejegyzett NGO-t. 

Egy másik Soros-közeli A4D kuratóriumi tag, Wesley Clark tábornok, egykori NATO-főparancsnok szintén elszólta magát az egyik felvételen. Clarkot megkérdezik, hogy sok olyan amerikai van-e, aki támogatja a magyarországi ellenzéket. „Nincsenek olyan  sokan, mint szeretném. Senki sem olyan, mint George” – válaszolja erre Clark tábornok, elismerve, valóban Soros állhat főszponzorként a magyar baloldal mögött. 

A cikk folytatása ITT olvasható.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában