Pályázat

2024.01.30. 14:01

Újabb iskolák csatlakozhatnak a High-Tech Suli programhoz (videó)

További iskolák előtt nyílik meg a jövő kapuja. A High-Tech Suli program pályázatán ezúttal további öt oktatási intézmény nyerheti el az összesen 200 millió forint értékű támogatást.

MW

Borítóképünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Újra pályázhatnak a hazai általános iskolák a High-Tech Suli programra, amelyhez újabb öt intézmény csatlakozhat, ezzel együtt pedig már harminckilenc iskola diákjai élvezhetik a minden igényt kielégítő, digitális tanterem adta lehetőségeket.

Várkonyi Andrea, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnöke a program közösségi oldalán közzétett videóban jelentette be, hogy pályázat útján egyenként 40 millió forint értékű fejlesztéshez juthatnak hozzá a nyertes intézmények, és ezzel újabb iskolák csatlakozhatnak a High-Tech Suli közösséghez.

A bejelentést itt tudja meghallgatni: 

A Mészáros Csoport által létrehozott programban résztvevő iskolák immár többéves tapasztalattal rendelkeznek, és mára egy tudásmegosztáson alapuló közösségé fejlődtek, amely egyre vonzóbb az innovatív, fejlődésre nyitott köznevelési intézmények számára.

Az elmúlt évek tapasztalatai segítenek abban, hogy a korábban csatlakozott intézményeket folyamatosan fejlesszük, de abban is, hogy az újabb pályázatokat finomhangoljuk annak érdekében, hogy minél jobban hasznosuljanak az elnyerhető eszközök, és az iskolák minél gördülékenyebben be tudják építeni a hétköznapjaikba az új módszertanokat. A program különösen népszerű a szülők körében, és a számok azt mutatják, hogy a pályázaton nyertes iskolákban folyamatosan emelkedik az oda jelentkező tanulók száma

– mondta el Horváth Ádám, a High-Tech Suli program szakmai vezetője.

Új eszközök és kompetenciafejlesztés

A Mészáros Csoport által támogatott High-Tech Suli program kategóriájában egyedülálló és több elemében is újszerű megoldásokat alkalmaz. Új tantermi környezet kialakítása valósul meg a támogatás során: az iskola által kijelölt terem felújításon esik át, és olyan eszközök is helyet kapnak, mint az interaktív panel, laptopok, továbbá MakeBlock robotkészlet, Micro:bit készlet, Maker’s Red Box tananyagcsomag, lézervágó vagy 3D nyomtató.

A program bemutatkozó videóját itt láthatja:

A High-Tech Suli program nemcsak új eszközöket ad, hanem olyan kompetenciák fejlesztésének a lehetőségét, amelyekre másként talán nem is lenne esély, de hatalmas segítséget jelentenek majd az életben, a munkaerőpiaci elhelyezkedésben és a tanulók jövőre való felkészítésében.

A digitális teremhez szükséges eszközökön, illetve a féléves képzésen kívül, a tanárok többletmunkájuk elismeréseként havi bérkiegészítésben is részesülnek.

A pályázatot február 11-ig nyújthatják be az intézmények,

a termek felszerelése és a program indulása várhatóan még az idei tanévben megtörténik.

A pályázat részletei megtalálhatóak a hightechsuli.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában