Megbeszélések

2023.11.21. 09:52

A kétoldalú kapcsolatokról tárgyalt Svájcban Orbán Viktor

A magyar miniszterelnök kedden Bernben tárgyalt Alain Bersettel, Svájc szövetségi elnökével és Ignazio Cassis svájci külügyminiszterrel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan sajtófőnök.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Alain Berset svájci szövetségi elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Bernben 2023. november 21-én

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotó: Benko Vivien Cher

A tárgyalásokon a magyar-svájci kétoldalú kapcsolatokról, a gazdasági együttműködésről és a jövő évi magyar EU-elnökségi tervekről volt szó.

A sajtófőnök közlése szerint áttekintették ezen kívül a nemzetközi biztonsági kihívásokat és a háborús válságövezetek - Ukrajna, Közel-Kelet - helyzetét is.

ORBÁN Balázs; NAGY Márton; BERSET, Alain; BÓKA János; ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Alain Bersettel, Svájc szövetségi elnökével és Ignazio Cassis svájci külügyminiszterrel tárgyal Bernben 2023. november 21-én
Fotó: Benko Vivien Cher / Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

A magyar delegáció tagja Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is.

Szerdán Zürichben Orbán Viktor az idén 90 éves rangos svájci konzervatív hetilap, a Weltwoche jubileumi ünnepségén mond beszédet; az eseményen pódiumbeszélgetés is lesz, amelyet a Weltwoche főszerkesztője, Roger Köppel svájci néppárti parlamenti képviselő moderál – közölte Havasi Bertalan. 

A FIFA korábbi elnökével tárgyalt Orbán Viktor

Svájci látogatása során Orbán Viktor miniszterelnök kedden Zürichben találkozott a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi elnökével, Joseph Blatterrel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A miniszterelnök és a sportvezető kötetlen beszélgetést folytatott „közös szenvedélyük”, a labdarúgás helyzetéről és legutóbbi eseményeiről – mondta a sajtófőnök.

ORBÁN Viktor; BLATTER, Joseph
A FIFA korábbi elnökével is találkozott Orbán Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher / Forrás: MTI

Ez már Svájc, ahol a legnagyobb magyarországi befektetők várnak ránk holnap- írta legfrissebb bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában