Átadóünnepség

2023.10.17. 19:04

Kormányzati támogatással épített új logisztikai bázist a Magyar Református Szeretetszolgálat

Kormányzati támogatással épített új logisztikai bázist a Magyar Református Szeretetszolgálat Nagytarcsán − mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden, a szegénység elleni küzdelem világnapján.

MW

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a Magyar Református Szeretetszolgálat kormányzati támogatással épített új logisztikai bázisának az átadóünnepségén a szegénység elleni küzdelem világnapján Nagytarcsán 2023. október 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Soltész Miklós a Pest vármegyei Nagytarcsán a szeretetszolgálat új logisztikai bázisának átadóünnepségén arról beszélt, hogy a karitatív szervezeteknek és a kormánynak is feladata a szegénység enyhítése.

Hozzátette, a Karitatív Tanács - veszélyhelyzetben a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács - azért jött létre, hogy a szegényeknek, az elesetteknek, a rászorultaknak segítséget nyújtson.

SOLTÉSZ Miklós; CZIBERE Károly
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (j3), Czibere Károly, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke (b2) és Téglásy Pál, a Karitatív Tanács titkára (j) adventi szeretetcsomagot segít összeállítani, balról Katona Viktória lekész, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető helyettese (b3) a szeretetszolgálat kormányzati támogatással épített új logisztikai bázisán az átadóünnepsége után Nagytarcsán 2023. október 17-én
Fotó: Kovács Tamás

Ebből a munkából a Magyar Református Szeretetszolgálat is nagyban kiveszi a részét, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, a Katolikus Karitásszal, az Ökumenikus Segélyszervezettel, a Magyar Vöröskereszttel és a Baptista Szeretetszolgálattal együtt

− fűzte hozzá az államtitkár.

Azt mondta, két évvel ezelőtt úgy döntött a kormány, hogy az élelmiszer-felesleg kezelését sokkal szakszerűbben kell megoldani, mint korábban, és ebben a munkában vesznek részt a karitatív szervezetek is.

Közölte, hogy 

az élelmiszer-felesleg segélyként, támogatásként felhasználásának munkálataiban részt vevő karitatív szervezeteket az első évben egy nagyobb összeggel, szervezetenként 375 millió forinttal, majd azt követően, idéntől kezdve évente 200-200 millió forinttal támogatja a kormány. 

Ebből az összegből épült meg a most átadott csarnok is, és ebből a támogatásból végzi a református szeretetszolgálat az élelmiszer-felesleggel kapcsolatos tevékenységét

− fűzte hozzá Soltész Miklós, aki egyben a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke is.

A logisztikai központ átadása után a résztvevők adventi szeretetcsomagokat kezdtek összeállítani a rászorulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában