Humanitárius krízis

2023.10.04. 09:18

Adománygyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet az örmény menekülteknek

Szolidaritási pénzadománygyűjtő akciót hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet a Hegyi-Karabahból menekülő több mint százezer ember javára.

MW

Illusztráció: Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója (j), valamint önkéntesek, ismert emberek és sportolók tanszercsomagokat állítanak össze a segélyszervezet Iskolakezdés együtt! segélyakciójának sajtótájékoztatója keretében Budapesten, az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontjában 2023. augusztus 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A segélyszervezet kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az elmúlt hetekben ismét kiújuló és hirtelen fokozódó súlyos humanitárius krízis miatt több mint százezer örmény menekült el Hegyi-Karabahból Örményországba.

A polgári halálos áldozatokat is követelő összetűzések, illetve a menekülési útvonal lezárásától való félelem miatt a menekülő tömeg szinte mindenét hátrahagyva indult útnak.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a helyi egyházi hátterű örmény partnerszervezetével együttműködésben azonnali segítséget kíván nyújtani a Gegharkunik, Ararát, illetve Kotajk régióba érkező családoknak.

Az élelmiszert és egészségügyi eszközöket, illetve egyéb, a mindennapi élethez szükséges felszereléseket tartalmazó csomagok átadása mellett a kiszolgáltatott helyzetben legnagyobb rugalmasságot nyújtó készpénztámogatást is terveznek mintegy ezer menekült számára.

Hozzátették:

tekintettel arra, hogy zömében keresztény közösségekről van szó, a Magyarországi Evangélikus Egyház csatlakozott a segélyszervezet szolidaritási akciójához, hogy együtt gondoljunk az örmény testvérek szenvedésére, fejezzük ki együttérzésünket, és közösen próbáljunk enyhíteni szenvedéseiken.

Emlékeztettek: az Ökumenikus Segélyszervezet a 2020-as krízis idején is hajtott végre örmény menekülteket segítő humanitárius segélyprogramot. Akkor a Hungary Helps Ügynökség által biztosított 10 millió forintból 330 menekült családot támogattak alapvető létszükségleteket biztosító adománnyal.

Az adományozók, akik csatlakozni kívánnak az összefogáshoz, a pénz eljuttatásához minden technikai részletet megtalálnak a segélyszervezet honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában