V. Budapesti Demográfiai Csúcs

2023.09.12. 09:30

A magyar családpolitika Európa legösszetettebb támogatási és intézkedési rendszere

Számos nemzetközi szereplővel kezdődik el csütörtökön az V. Budapesti Demográfiai Csúcs. A Magyar Nemzet Hornung Ágnes családügyi államtitkárt kérdezte arról, hogy mi várható a fórumon.

MW

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára a Nemzeti Áldozatsegítési Koordináló Mechanizmus létrehozásáról szóló megállapodás sajtónyilvános aláírásán az Igazságügyi Minisztériumban 2023. június 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

– A budapesti demográfiai csúcs korunk egyik legfontosabb problémáját, a népesség kérdését járja körül. Ilyenkor a téma kutatói, a témával foglalkozó szervezetek szakemberei és nem utolsósorban a demográfia kérdését fontosnak tartó nemzetek képviselői, miniszterei és államtitkárai érkeznek Budapestre. Számos kontinensről jönnek vendégek – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a csütörtökön kezdődő csúcstalálkozóról Hornung Ágnes családügyi államtitkár.

 Az immár hagyománnyá vált budapesti fórumon a 21. század olyan fontos kérdéseiről lesz szó, hogy miként őrizzük meg a nemzeteinket, és minél többen gondolkodunk erről, annál jobb válaszokat adhatunk. Hornung Ágnes úgy véli, az elhangzottak hatással lehetnek az országok családpolitikájának alakulására. A magyar kormány bemutatja az eddig elért eredményeket, miközben nyitott más országok ötleteinek befogadására is. 

Egymástól tanulni mindig hasznos

– tette hozzá az államtitkár. 

A kormány politikájáról azt mondta: 2010 óta Magyarországon a családpolitikában Európa legösszetettebb támogatási és intézkedési rendszerét dolgozták ki.

A családügyi államtitkár Csák János miniszterrel, valamint európai, ázsiai, dél-amerikai és afrikai országok képviselőivel közösen fog szerepelni egy panelbeszélgetésen. – Nagyon izgalmas beszélgetésre számítok, sok érdekes ötlettel és tapasztalattal, hiszen nagyon eltérő adottságú országokból érkeznek a vendégeink – jelezte ezzel kapcsolatosan Hornung Ágnes. 

 

A kerekasztal-beszélgetés pénteken, a nap elején lesz, egyik témája pedig az állam szerepe a demográfiai folyamatokban

– tudtuk meg.

A miniszteri panelbeszélgetést a magyar családügyi államtitkár fogja moderálni. A résztvevők Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Darija Kiszics Tepavcsevics, Szerbia családügyi minisztere, Janez Cigler Kralj volt szlovén családügyi miniszter, Balajeva Aida Galimova, Kazahsztán kulturális és információs minisztere, Mahinur Özdemir Göktas, Törökország család- és szociálisügyi minisztere, valamint Katar, Marokkó és Bahrein családügyi miniszterei lesznek. 

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában