Nem jön válasz

2023.07.13. 12:34

Erasmus-megállapodás: húzza az időt az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság egy hónapja nem válaszol a magyar normaszövegre.

MW

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszédet mond a Joint Venture Szövetség gazdaságélénkítõ programsorozata, a Country Ride elsõ állomásán Veszprémben 2023. június 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Az Európai Bizottság egy hónapja nem válaszol arra a normaszövegre, amit a magyar kormány kiküldött Brüsszelbe

− hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet megkeresésére a Területfejlesztési Minisztérium sajtóosztálya azzal  kapcsolatban, hogy tegnapi sajtótájékoztatóján az Európai Bizottság szóvívője úgy fogalmazott: legkésőbb szeptember elejéig meg kell egyeznie a magyar kormánynak az Európai Bizottsággal, hogy az alapítványi egyetemek is hozzáférhessenek az Erasmus+ és Horizont Európa programok forrásaihoz. 

A minisztérium sajtóosztálya reagálásában kifejtette: ebben a dokumentumban minden, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokkal kapcsolatos összeférhetetlenségi, illetve az EU pénzügyi érdekeinek védelméről szóló, eddig számtalanszor megfogalmazott és számtalanszor át is alakított, minden új brüsszeli követelésre, pontos magyar válasz olvasható. Hozzátették:

ha Brüsszelnek egy hónap nem elég arra, hogy a magyar normaszövegre válaszoljanak, az csak azt jelentheti, hogy az Európai Bizottság az időt húzza, tehát, ha nem lesz Erasmus-megállapodás, arról nem a magyar kormány tehet majd.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában